Menu
 

Izbeigs līgumu ar "Nordeka" par pasažieru pārvadājumiem Cēsu, Limbažu un Siguldas lotēs

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Autotransporta direkcija (ATD) nolēmusi vienpusēji izbeigt līgumus ar AS "Nordeka" par sabiedriskā transporta pakalpojuma nodrošināšanu autobusu maršrutu tīkla daļās "Cēsis" un "Limbaži, Sigulda", aģentūru LETA informēja ATD pārstāvis Viktors Zaķis.

Lēmums pieņemts, ņemot vērā tiesas spriedumu, kas noteica, ka noslēgtā vienošanās par līguma sagatavošanās termiņa pagarināšanu starp ATD un "Nordeka" ir spēkā neesoša. Pakalpojumu sniegšana saskaņā ar līgumiem nav uzsākta, un, atkārtoti negrozot un nepagarinot izpildes termiņus, tā nav iespējama, jo jau šobrīd ir iestājies būtisks saistību izpildes termiņa kavējums, skaidro ATD.

Plānots, ka saskaņā ar spēkā esošajiem līgumiem sabiedriskā transporta pakalpojumus šajās maršrutu tīkla daļās līdz 2024.gada 30.jūnijam turpinās nodrošināt AS "Cata". Tuvākajā laikā ATD izsludinās atkārtotu atklātu konkursu par pārvadājumiem Cēsis, Limbažu un Siguldas lotēs.

Jau ziņots, ka Administratīvā tiesa atzina, ka ATD jāatkāpjas no valsts līgumiem ar "Nordeka", kas paredzētajā laikā nav sācis pasažieru pārvadājumus Cēsu, Limbažu un Siguldas lotēs. Tiesa nosprieda, ka direkcijai nebija nekāda pamata "Nordeka" dot papildu laiku pārvadājumu sākšanai.

Tiesa secināja, ka ATD patvaļīgi grozīja iepirkuma līgumus ar "Nordeka" un pagarināja termiņu jauno autobusu uzrādīšanai un pārvadājumu sākšanai. Tā kā "Nordeka" vēl nebija sākusi pārvadāt pasažierus Vidzemē, tiesa atzina, ka ATD pienākums ir iepirkuma līgumus izbeigt, nemeklējot citus "Nordeka" labvēlīgus risinājumus.

ATD ir vienotas valsts politikas realizētāja starptautisko pārvadājumu jomā, autotransporta komercpārvadājumu uzņēmējdarbības licencēšanā, kā arī sabiedriskā transporta plānošanā.

Jau ziņots, ka ATD, piesaistot ārējus neatkarīgus ekspertus, plānoja līdz 30.maijam izvērtēt, vai pēc Augstākās tiesas (AT) Administratīvo lietu departamenta atteikšanās ierosināt kasācijas sūdzību pēc AS "Nordeka" iesnieguma, pārvadātājs varēs no 1.jūlija veikt reģionālos pārvadājumus maršrutu tīkla daļu "Cēsis" un "Limbaži, Sigulda" maršrutos, maija vidū Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde teica ATD valdes priekšsēdētājs Artūrs Caune.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.