Menu
 

Notiks publiska apspriešana par koka ciršanu Raiņa parkā Siguldā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - sigulda.lv Foto - sigulda.lv

Saskaņā ar Siguldas novada pašvaldības domes saistošajiem noteikumiem “Par koku ciršanu ārpus meža Siguldas novada teritorijā” no 1.jūnija Siguldā norisināsies publiskā apspriešana par egles nociršanu Raiņa parkā.

Kā informēja novada pašvaldībā, balstoties uz SIA “ALPS ainavu darbnīca”, SIA “Fixman” un mākslinieces Elizabetes Melbārzdes izstrādātā meta ideju veidot  ilgtspējīgu, Raiņa un Aspazijas daiļrades tēlos balstītu Raiņa parka labiekārtojumu, tiek veikta būvprojekta izstrāde.

Parka mežoto daļu un aktīvo rotaļu zonu ar Saulcerītes un Mēnesmeitiņas skulptūrām savienos galvenais gājēju ceļš – Saules un Mēness ceļš ar segumā iestrādātu siltā un aukstā metāla joslu. Esošās un jaunās parka taciņas un laukumi plānoti tā, lai saglabātu parkā augošos kokus, tomēr vienu egli, veidojot taku krustojumu, paredzēts nozāģēt.

Parka teritorijā projekta realizācijas gaitā sākotnēji plānots iestādīt 47 jaunus kokus. Parka labiekārtojuma koncepcijas ģenerālplāns ar atzīmētu cērtamo egli izdrukātā formātā no 1. jūnija būs apskatāms Siguldas novada Klientu apkalpošanas centrā Raiņa ielā 3, kā arī pieejams elektroniski pašvaldības tīmekļa vietnē.

Iepriekš vienojoties par tikšanos, iespējams koku apsekot dabā kopā ar pašvaldības speciālisti – pilsētvides plānotāju Zani Gateri (tālruņa numurs 29175351, e-pasta adrese Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.).

Publiskā apspriešana ilgs 10 dienas, sākot no publikācijas dienas Siguldas novada pašvaldības informatīvajā izdevumā un pašvaldības tīmekļa vietnē.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.