Menu
 

Ķekavas domes opozīcija: Uz izpilddirektora amatu vajadzēja izsludināt atklātu konkursu

  • Autors:  LETA
Ķekavas domes opozīcija: Uz izpilddirektora amatu vajadzēja izsludināt atklātu konkursu Foto: www.kekava.lv

Uz Ķekavas novada domes izpilddirektora amatu vajadzēja sludināt atklātu konkursu, uzskata domes opozīcija. Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Ķekavas novada dome oktobra beigās izsludināja iekšēju konkursu uz pašvaldības izpilddirektora amata vietu. Tas nozīmē, ka iesniegt savu kandidatūru konkursā drīkst tikai pašvaldības iestāžu, aģentūru un kapitālsabiedrību darbinieki.

Kā aģentūrai LETA apgalvoja domes opozīcijas deputāte Agnese Geduševa ("Gods kalpot mūsu Latvijai"), šāds nosacījums opozīcijas deputātos vieš neizpratni par uzstādīto ierobežojumu, kas liedz konkursā savu kandidatūru pieteikt arī citiem augsti kvalificētiem pretendentiem.

"Šāds ierobežojums, mūsuprāt, manāmi samazina iespējamo pretendentu loku uz šo novadam tik nozīmīgo amatu, kas, iespējams, arī liegs atrast augsti kvalificētu un pieredzes bagātu pretendentu šim amatam. Mēs uzskatām, ka pašvaldībā strādājošie darbinieki arī ir profesionāli un zinoši, bet tik nozīmīgam amatam tomēr būtu jādod iespēja pieteikties jebkuram gribētājam, kurš atbilst prasībām," norādīja Geduševa.

Vienlaikus viņa pauda viedokli, ka "nepamet sajūta", ka šis konkurss tiek tendenciozi rīkots konkrēti vienas personas interesēs, jo pašreizējo izpilddirektora pienākumu izpildītāju Andri Volanski domes priekšsēdētāja Viktorija Baire 2017. gada novembrī amatā iecēla vienpersoniski. Vienlaikus Volanskis pilda arī domes priekšsēdētājas padomnieka un Iepirkumu komisijas vadītāja vietnieka amata pienākumus.

Baire aģentūrai LETA skaidroja, ka lēmumu par iekšēju konkursu pieņēmusi, lai sākumā dotu iespēju profesionāli augt pašvaldības darbiniekiem. "Ja viņu vidū piemērots kandidāts neatradīsies, tad sludināsim atklātu konkursu," sacīja Baire.

Kā ziņots, jūlijā Ķekavas pašvaldība ārkārtas sēdē pieņēma lēmumu līdz 1. novembrim izsludināt konkursu uz pašvaldības izpilddirektora amatu. Konkurss izsludināts 31. oktobrī, un pretendenti savus pieteikumus var iesniegt līdz 16. novembrim.

Lēmums pieņemts, izvērtējot situāciju un argumentus attiecībā uz plānotajām pārmaiņām Ķekavas novada pašvaldības centrālajā administrācijā, kas paredz izveidot piecas nozaru pārvaldes un līdz ar to mainīt arī izpilddirektora pienākumus.

Opozīcija gan rosināja konkursu izsludināt jau nedēļas laikā un norādīja, ka strukturālās izmaiņas ir tikai atrunas, jo izpilddirektora pienākumus nosaka likums "Par pašvaldībām", un tas nav atkarīgs no reorganizācijas niansēm.

Jautājumu par izpilddirektora amata konkursu opozīcija aktualizēja vairākkārt, jo izpilddirektora pienākumu izpildītājs jau kopš 2017. gada 6. novembra ir domes priekšsēdētājas padomnieks Volanskis, kuru šajā amatā vienpersoniski ar savu rīkojumu iecēla pati priekšsēdētāja.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.