Menu
 

Tuvākajā laikā izsludinās iepirkumu konkursu dabas tūrisma centra objektiem Ķemeros

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Tuvākajā laikā tiks izsludināts iepirkumu konkurss dabas tūrisma centra objektiem Ķemeros, informēja Jūrmalas domes pārstāve Zane Leite.

Daudzfunkcionālā dabas tūrisma centra Ķemeros būvniecība sastāv no divu objektu būvdarbiem - "Daudzfunkcionāla dabas tūrisma centra un saimniecības ēkas jaunbūve" un "Nojumes jaunbūve un meža parka labiekārtojums", skaidro pašvaldībā.

Būvdarbu nojumes jaunbūvei un meža parka labiekārtojumam īstenošanai šī gada 19.maijā tika izsludināta potenciālo piegādātāju apspriede, kas noslēdzās šī gada 2.jūnijā, un tuvākajā laikā tiks izsludināts iepirkumu konkurss.

Šī gada jūnijā ir plānots izsludināt potenciālo piegādātāju apspriedi Daudzfunkcionāla dabas tūrisma centra un saimniecības ēkas izbūves būvdarbiem. Šī ieceres īstenošanai šobrīd tiek veikta būvprojekta izmaiņu risinājumu izstrāde, paredzot būvkonstrukciju un apdares materiālu risinājumu maiņu, ar mērķi optimizēt būvprojekta realizācijas būvdarbu izmaksas.

Konkrētāka informācija par projekta turpmāko virzību un būvdarbu izpildes termiņiem būs zināma pēc minēto būvdarbu iepirkumu rezultātiem.

Kā ziņots iepriekš, Jūrmalas pilsētas administrācija lauzusi līgumu ar SIA "Arčers" par dabas tūrisma centra Ķemeros būvniecību un plānoja sludināt jaunu iepirkumu.

Kā skaidroja pašvaldībā, Krievijas uzsāktā militārā agresija pret Ukrainu un Eiropas Savienības ieviestās sankcijas ir radījušas būtisku negatīvu ietekmi uz būvniecības nozari, izraisot "strauju un neprognozējamu būvizstrādājumu un būvmateriālu cenu kāpumu", kā arī atsevišķu būvizstrādājumu ierobežotu pieejamību. Būvnieks informējis Jūrmalas pilsētas administrācijas speciālistus, ka būvdarbu izmaksas esot augušas par 40%-50%.

Pašvaldība uzsvēra, ka būvnieks nav spējis argumentēti pamatot būvniecības izmaksu sadārdzinājumu, tāpēc Jūrmalas pilsētas administrācija lauzīs līgumu ar būvnieku par būvdarbiem, kas nozīmē, ka projekta īstenošanas termiņš tiks pagarināts.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.