Menu
 

Jūlijā siltumenerģijas tarifi turpinās samazināties, tostarp Olainē, Pārolainē un Salaspilī

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) izvērtējusi un 15.jūnija padomes sēdē izskatījusi siltumenerģijas gala tarifus septiņiem siltumapgādes komersantiem. Siltumenerģijas tarifs jūlijā vēl samazināsies Iecavā, Olainē, Rēzeknē, Salaspilī, Tukumā, Valmierā, kā arī Džūkstes, Pārolaines, Pūres, Sēmes, Slampes, Tumes un Vienības ciemā, bet no augusta - Koknesē, informē SPRK.

No 1.jūlija SIA "Salaspils siltums" siltumenerģijas tarifs būs 66,59 eiro/MWh. Salīdzinot ar šobrīd spēkā esošo kopš šā gada 1.maija, tarifs samazināsies par 7,3%. Tarifa izmaiņas saistītas ar kurināmā (šķeldas) cenas samazinājumu siltumavotā Salaspilī. Līdz ar jaunā tarifa spēkā stāšanos šī būs jau piektā reize, kad komersantam šogad mainījies tarifs. No kopējā siltumenerģijas apjoma, izmantojot šķeldu, komersants saražo 60% apjoma, no saules kolektoriem iegūst 18%, dabasgāzes katlos saražo 11%, bet 11% iegūst no dūmu kondensatora.

Olainē un Pārolaines ciemā no 5.jūlija AS "Olaines ūdens un siltums" siltumenerģijas tarifs būs 71,84 eiro/MWh. Salīdzinot ar šobrīd piemēroto no šā gada 2.jūnija, tarifs samazināsies par 15%. Tarifa izmaiņas saistītas ar kurināmā (dabasgāzes) un iepirktā kurināmā cenas izmaiņām. Līdz ar jaunā tarifa spēkā stāšanos šī būs jau sestā reize, kad komersantam šogad mainījies tarifs. Lielāko daļu (70%) no siltumtīklos nodotā apjoma komersants iepērk, bet pārējo saražo pats, izmantojot dabasgāzi, norāda SPRK.

Minētajiem komersantiem ir piešķirta SPRK atļauja pašiem noteikt tarifus, ja mainās kurināmā cena, iepirktās siltumenerģijas izmaksas vai pārdotās elektroenerģijas cena. Ikreiz, kad mainās minētie ietekmējošie faktori, komersanti iesniedz tarifus SPRK izvērtēšanai. Līdz ar to gada laikā tarifi vienam komersantam var mainīties vairākas reizes - gan pieaugt, gan samazināties, skaidro SPRK pārstāvji.

Noteikto (piedāvāto) siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu aprēķinu un pamatojumu visi komersanti iesnieguši laikā no šā gada 30.maija līdz 2.jūnijam. SPRK, izvērtējot komersantu iesniegto pamatojumu, secināja, ka noteiktie (piedāvātie) tarifi ir pamatoti un atbilstoši metodikai.

Jau ziņots, ka jūlijā siltumenerģijas gala tarifi samazināsies arī Baložos, Aizkrauklē, Ikšķilē, Jēkabpilī, Valmierā, kā arī Mārupes, Skultes un Tīraines ciemā. Kopumā SPRK izskatīšanā ir vairāk nekā 30 pilno siltumapgādes tarifu projektu Latvijā. Ar aktuālajiem siltumenerģijas tarifiem var iepazīties SPRK interaktīvajā tarifu kartē. SPRK tarifus apstiprina bez pievienotās vērtības nodokļa.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.