Menu
 

Allažu pagastā turpmāk būs pieejams arī tekstila šķirošanas konteiners

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Palielinoties sabiedrības izpratnei par atbildīgu šķirošanu un pieprasījumam pēc tekstila konteineriem, vides apsaimniekošanas uzņēmums "Jumis" paplašina tekstila šķirošanas infrastruktūru arī Allažu pagastā, papildinot esošo speciālo šķirošanas tvertņu daudzumu ar jaunu konteineru - astoto tekstila šķirošanas konteineru Siguldas reģionā. Jaunais speciālais tekstila šķirošanas konteiners apģērba, apavu un mājas tekstila šķirošanai turpmāk pieejams Allažos, Zaļkalna ielā 3, pie veikala "Lats", informē uzņēmumā "Jumis".

Tekstila šķirošanas konteineri pieejami publiskai lietošanai ikvienam iedzīvotājam, un tajā var ievietot visa veida apģērbus, apavus un mājas tekstilu. Lai tie būtu derīgi atkārtotā apritē - pārstrādē vai otrreizējai lietošanai -, būtiski, ka sašķirotie tekstilizstrādājumi nav bijuši saskarsmē ar ķīmiskām vielām, tostarp motoreļļām un sadzīves ķīmiju, kā arī nav sadriskāti. Tiem jābūt sausiem un bez pelējuma. Kopā ar tekstilu nav šķirojami cita materiāla izstrādājumi, piemēram, gumijas zābaki, plastmasas slēpju zābaki, kā arī mīkstās rotaļlietas. 

Šobrīd Siguldā vēl ir pieejami publiskie tekstila šķirošanas konteineri, kas atrodas: Strēlnieku ielā 2 (pie tirdzniecības centra "Šokolāde"); Rīgas ielā 2 (pie veikala "Top"); Vidzemes šosejā 16 (pie tirdzniecības centra "Raibais suns", stāvlaukumā); šķirošanas laukumā "Zemdegas"; Zinātnes ielā 7B, Siguldā, Siguldas pagasta Kultūras nama stāvlaukumā; Jaunajā ielā 6A, Mālpilī (veikals "Top"); Skulmes ielā 5, Mālpilī ("Virši A", īpaši marķēts konteiners zilā krāsā), atgādina uzņēmumā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.