Menu
 

Jūrmalas domes deputāts aicina Valsts kontroli izvērtēt sešu sporta pasākumu iepirkumus

  • Autors:  LETA
Jūrmalas domes deputāts aicina Valsts kontroli izvērtēt sešu sporta pasākumu iepirkumus Foto: www.jurmala.lv

Jūrmalas domes deputāts Rolands Parasigs-Parasiņš (VL-TB/LNNK) vērsies Valsts kontrolē (VK) ar lūgumu izvērtēt vairākus pašvaldības iepirkumus, kas saistīti ar sporta pasākumu rīkošanu Jūrmalā.

Kā aģentūrai LETA apstiprināja Parasigs-Parasiņš, kopumā viņam radušās aizdomas par vismaz sešiem iepirkumiem. Savā iesniegumā VK viņš raksta, ka, piemēram, sporta pasākuma "Jūrmalas Skriešanas svētki", kas izmaksājis 40 000 eiro, iepirkuma tehniskajā specifikācijā minēts, ka pretendentam, rīkojot šo pasākumu, ir jānodrošina dalībnieku ēdināšana un šī pozīcija iekļauta arī finanšu piedāvājumā. "Taču, apmeklējot pasākumu, konstatēju, ka pasākuma izmaksas ar līguma cenu ir nesamērīgas un ka ēdināšana pasākumā netika nodrošināta," norāda deputāts.

Pēc pasākuma Parasigs-Parasiņš pieprasīja Jūrmalas domei iesniegt izmaksu atšifrējumu par katru izdevumu pozīciju, lai pārliecinātos, ka nav notikusi naudas izsaimniekošana, taču dome atteikusies šādu informāciju sniegt, norādot, ka tā ir ierobežotas pieejamības. Vienlaikus viņš atzīmēja, ka šajā pasākumā trase netika norobežota, bet gan daļēji atzīmēta ar konusiem un sarkanbaltsarkanu lenti, tāpat tika nomāta vienkāršas konstrukcijas starta un finiša zona, kā arī skatuve. "Manā uztverē 40 000 eiro par šādu pasākumu ir nepamatoti daudz," norāda deputāts.

Vienlaikus deputāts norāda, ka daļā iepirkumu visu laiku piedalās "vieni un tie paši cilvēki", kuru intereses tiekot apzināti lobētas. Proti, četri dažādi uzņēmumi zem zīmola "Baltijasmaratoni.lv" rīkojuši trīs pasākumus – "Jūrmalas Krāsu skrējiens", "Jūrmalas velomaratons" un "Electro Run". Pārējos iepirkumus uzvarējusi SIA "Alpha Baltic Media". "Turklāt divos iepirkumos tika piemērota slēgta iepirkuma procedūra, vienā iepirkumā līgums noslēgts ar uzņēmumu, kam ir nodokļu parāds, bet citos – nosacījumi izstrādāti tā, lai tikai konkrētais uzņēmums atbilstu iepirkuma prasībām," sacīja deputāts.

"Pieļauju, ka šie iepirkumi ir noslēgti tiesiski pareizi, bet lielākā problēma ir tā, ka tajos neapšaubāmi tiek lobētas konkrētu uzņēmumu intereses," sacīja politiķis.

Politiķis lūdz VK pārbaudīt, vai Jūrmalas pilsētas domei un tās apakšstruktūrvienībām bija tiesības nepiemērot atklātu procedūru iepirkumiem ar nosaukumu "Jūrmalas Krāsu skrējiens" un "Neatkarības dienas velomaratona organizēšana". Tāpat viņš lūdz pārbaudīt "Jūrmalas Krāsu skrējiena" finanšu piedāvājumu un veikt izmaksu pamatotības pārbaudi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.