Menu
 

Augustā siltumenerģijas tarifi samazināsies Baložos un Ropažu novada ciemos

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) izvērtējusi un padomes sēdē izskatījusi siltumenerģijas gala tarifus sešiem komersantiem. Siltumenerģijas gala tarifs augustā samazināsies vairākās apdzīvotās vietās, tajā skaitā Baložos, Ropažos, kā arī Silakroga, Mucenieku un Zaķumuižas ciemos.

No 1.augusta siltumenerģijas tarifi mainīsies Ropažu novada četros ciemos – Ropažos, Silakrogā, Muceniekos un Zaķumuižā. Tarifi katrā no tiem samazināsies atšķirīgi – robežās no 18,0% līdz 25,4%. Šobrīd šajos ciemos tarifi ir spēkā kopš šāgada 1.marta. Tarifu izmaiņas minētajos ciemos saistītas ar kurināma (dabasgāzes) cenas samazināšanos, skaidro SPRK. Visu nepieciešamo siltumenerģiju SIA "Vilkme" saražo pati.

  • Ropažos jaunais tarifs būs 97,88 EUR/MWh jeb par 25,4% zemāks, salīdzinot ar šobrīd spēkā esošo tarifu.
  • Silakrogā jaunais tarifs būs 98,98 EUR/MWh jeb par 18,0% zemāks, salīdzinot ar šobrīd spēkā esošo tarifu.
  • Muceniekos jaunais tarifs būs 98,52 EUR/MWh jeb par 24,6% zemāks, salīdzinot ar šobrīd spēkā esošo tarifu.
  • Zaķumuižā jaunais tarifs būs 100,12 EUR/MWh jeb par 23,2% zemāks, salīdzinot ar šobrīd spēkā esošo tarifu.

Ķekavas novada Baložos no 1.augusta siltumenerģijas tarifs būs 100,14 EUR/MWh. Salīdzinot ar šobrīd piemēroto kopš 1.jūlija, jaunais tarifs samazināsies par 31,5%. Līdz ar jaunā tarifa spēkā stāšanos šī būs ceturtā reize, kad komersantam šogad mainījies tarifs. Siltumenerģijas tarifa izmaiņas saistītas ar iepirktās siltumenerģijas izmaksu samazinājumu.

Komersants SIA "Baložu komunālā saimniecība" siltumenerģiju iepērk no siltumenerģijas ražotāja SIA "Baložu siltums", kam ražošanas tarifs samazināsies par 32,1% no 1.augusta saistībā ar kurināmā (dabasgāzes un šķeldas) cenu izmaiņām. Arī šī komersanta siltumenerģijas ražošanas tarifu izvērtējusi SPRK.

Noteikto (piedāvāto) siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu aprēķinu un pamatojumu komersanti iesnieguši laikā no 16.līdz 30.jūnijam. SPRK, izvērtējot komersantu iesniegto pamatojumu, secināja, ka noteiktie tarifi ir pamatoti un atbilstoši metodikai.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.