Menu
 

Sarunu procedūrā meklēs atkritumu apsaimniekotāju Baldonei

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Lai nodrošinātu likumīgu atkritumu apsaimniekošanu visā novada teritorijā, Ķekavas novada pašvaldības Iepirkumu komisija izsludinājusi sarunu procedūru par pakalpojuma nodrošināšanu Baldonē un tās pagastā.

Kā liecina informācija elektronisko iepirkumu sistēmā, līgumu pa atkritumu apsaimniekošanu Baldonē plānots noslēgt līdz 2025.gada 1.septembrim. Savukārt kā informē pašvaldība, līdz brīdim, kad līgums stāsies spēkā, atkritumu apsaimniekošanu Baldonē un tās pagastā turpinās nodrošināt Ogres SIA "Marss". Pieteikumus iepirkumā var iesniegt līdz 18.augustam. Sarunu procedūrā piedalīties uzaicināti četri pretendenti.

Kā ziņots, atkritumu apsaimniekošanas problēmas Baldonē samilza pēc tam, kad teritoriālās reformas rezultātā 2021.gadā Ķekavas novadam pievienojās arī Baldones novads. Atkritumu apsaimniekošanas likums uzliek pašvaldībai pienākumu publiskā iepirkumā izraudzīties atkritumu apsaimniekotāju. Šāds iepirkums Ķekavas novadā tika veikts 2018.gadā. Iepirkumā lētāko cenu piedāvāja SIA "Clean R". Tāpēc ar šo uzņēmumu uz septiņiem gadiem, līdz 2025.gadam, noslēgts līgums.

Baldonē šāds iepirkums nav organizēts. Šajā teritorijā atkritumu apsaimniekošanu uz 1999.gadā noslēgta līguma pamata veic Ogres SIA "Marss". Līdz ar to esot izveidojusies situācija, kurā atkritumu apsaimniekošana neatbilst normatīvo aktu prasībām.

Lai situāciju atrisinātu, pašvaldība nolēma Baldonē izveidot atsevišķu atkritumu apsaimniekošanas zonu. Līdz ar to vienā zonā ietilps Baloži, Ķekavas pilsēta un pagasts, kā arī Daugmales pagasts. Savukārt otrajā zonā ir Baldones pilsētas un Baldones pagasta administratīvās teritorijas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.