Menu
 

Aicina piedalīties talkā Aģes upes tecējuma atjaunošanai

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - www.lvm.lv Foto - www.lvm.lv

Piektdien, 18.augustā, plkst. 11.00 Pasaules Dabas fonds (PDF) projekta “LIFE GoodWater IP” ietvaros aicina piedalīties Aģes upes sakopšanas talkā Zvejniekciemā. Talkas laikā plānots atbrīvot upi no liela izmēra šķēršļa, ko izveidojuši tajā sakritušie un ieskalotie koki, informē PDF talku koordinatore Undīne Laugale.

Projekta “LIFE GoodWater IP” ietvaros eksperti secinājuši, ka Aģes upē nepieciešams veikt vairākus darbus tās ekoloģiskās kvalitātes uzlabošanai. Milzīga sakritušo koku šķēršļa izvākšana ir viens no pirmajiem soļiem, lai nodrošinātu upei spēju atgriezties tās dabiskajā plūdumā. Šāda veida šķērslis ne vien apgrūtina ceļu laivotājiem, bet arī rada risku, ka var veidoties nevēlami smilšu saskalojumi, kas izmaina upes dabisko tecējumu un straumes ātrumu. Atbrīvojot upi no sagāzumiem, tai tiks dota iespēja atgūt tās brīvo tecējumu, kas savukārt veicinās labvēlīgākus apstākļus zivīm un veidos vizuāli pievilcīgāku ainavu.

Plānotie darbi norisināsies upē, šķērsli sazāģējot gabalos un nogādājot krastā pa daļām. Darbs būs intensīvs un tajā savu artavu aicināts sniegt ikviens, kuram rūp tīras un brīvas upes. Viss nepieciešamais darbam tiks nodrošināts. Pēc kārtīgi paveikta darba talkas dalībnieki tiks cienāti ar pusdienām, norāda U.Laugale.

Pasākums norisināsies 18.augustā plkst.11.00 Zvejniekciemā, Rožu ielā 14a. Tikšanās blakus ugunskura vietai pie upes (57.31787, 24.42133). Plānotais darba ilgums – trīs stundas. Pieteikšanās dalībai talkā, aizpildot anketu elektroniski ej.uz/ages_talka vai zvanot talkas koordinatorei uz tālruni 27178050.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.