Menu
 

Aicina pieteikt pretendentus titulam "Goda salaspilietis"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Salaspils novada pašvaldība Foto - Salaspils novada pašvaldība

Arī šogad, pasniedzot pašvaldības goda rakstu un zelta krūšu nozīmi, godinās kādu no Salaspils novada cilvēkiem, kura devums novadam ir bijis ievērojams un licis plaši izskanēt Salaspils vārdam. Kurš tas būs, to izlems komisija, kurā rotācijas kārtībā strādā jau esošie goda salaspilieši. Augustā sākusies pieteikumu iesniegšana, kurā titulam iespējams pieteikt pretendentus, informē Salaspils novada pašvaldībā.

Tituls tiek piešķirts par nozīmīgu darbu zinātnē, veselības aizsardzībā, sociālajā aprūpē, tautsaimniecībā, sabiedriskajā drošībā, kultūrā, izglītībā un sportā, kā arī par citiem ieguldījumiem pašvaldības attīstībā personām, kuru dzīves vai darba vieta ir šobrīd vai ir bijusi Salaspils novada pašvaldības teritorija. Pieteikt pretendentu titula piešķiršanai ir tiesīgi Salaspils novada domes deputāti, Salaspils novada pašvaldības iestāžu un kapitālsabiedrību vadītāji, sabiedrisko un politisko organizāciju vadītāji, kā arī iedzīvotāji. Uz titulu nevar pretendēt Salaspils novada domes deputāti viņu pilnvaru laikā, kā arī netiek izskatīti pieteikumi, kuru autors lūdz piešķirt titulu pats sev.

Pieteikumus ar norādi "Titula "Goda salaspilietis" piešķiršanas pieteikumu izvērtēšanas komisijai" aizlīmētā aploksnē var iesniegt līdz 10.oktobrim Salaspils Valsts un pašvaldības vienotajā klientu apkalpošanas centrā vai sūtīt pa pastu: Līvzemes iela 8, Salaspils, LV-2169. Iesniedzot pieteikumu, jānorāda pretendenta darba un dzīves gājuma apraksts, kā arī pieteikuma iesniedzēja pamatots motivējums pretendenta izvirzīšanai, norādot pretendenta veikumu Salaspils novada labā vai tā popularizēšanā. Pēc 10.oktobra komisija uzsāks darbu un iepazīsies ar pieteikumiem, lai lemtu, kurš šogad saņems titulu “Goda salaspilietis”. Vairāk par titula “Goda salaspilietis” piešķiršanas kārtību un pieteikumu iesniegšanu iespējams izlasīt Salaspils novada pašvaldības tīmekļvietnē www.salaspils.lv.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.