Menu
 

Piešķirti nosaukumi sešām jaunām dzelzceļa stacijām, tostarp Pierīgas maršrutos

  • Autors:  LETA
Foto - "Pasažieru vilciens" Foto - "Pasažieru vilciens"

"Latvijas dzelzceļš" (LDz) piešķīris nosaukumus sešām jaunām dzelzceļa pieturvietām, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijā Vēstnesis".

Jelgavas virziena dzelzceļa līnijā diviem jauniem pieturas punktiem piešķirti nosaukumi "Bērnu slimnīca" un "Baloži", bet Siguldas dzelzceļa līnijas 9.kilometrā pieturai piešķirts nosaukums "Šmerlis". Bolderājas dzelzceļa līnijas 3. un 9.kilometrā ieviesti pieturas punkti "Iļģuciems" un "Bolderāja", bet Saulkrastu līnijas 9.kilometrā kā nākamā aiz Sarkandaugavas būs pietura "Dauderi". Vienlaikus līdzšinējā dzelzceļa stacija "Iļģuciems" pārdēvēta par "Iļģuciema kravas staciju".

Jaunās pieturvietas tiek izbūvētas dzelzceļa pasažieru infrastruktūras modernizācijas projekta ietvaros, un šis projekts pašlaik ir aktīvā būvniecības fāzē. LDz pārstāve Agnese Līcīte aģentūrai LETA sacīja, ka darbi notiek pakāpeniski, pa posmiem. Kā pirmie būvdarbi tika uzsākti septiņos dzelzceļa līnijas Rīga-Jelgava pieturas punktos, un šajā līnijā darbus plānots pabeigt jau tuvākajā laikā.

Divās jaunbūvējamajās pieturvietās - pie Dauderiem un pie "Alfas" - darbi tika uzsākti jūlijā, kopā ar pārējām 18 modernizējamajām Saulkrastu līnijas pieturvietām. Savukārt divās jaunbūvējamajās pieturvietās Bolderājas līnijā darbi uzsākti augustā, kā arī šomēnes būvdarbi sāksies septiņās Tukuma līnijas stacijās un pieturas punktos.

Kopējās projekta izmaksas ir plānotas 44,4 miljonu eiro apmērā. Projekts tiek īstenots ar Kohēzijas fonda līdzfinansējumu 85% apmērā. LDZ ir noslēdzis līgumus par projektēšanas un būvniecības darbu veikšanu ar diviem būvniecības uzņēmumiem: staciju un pieturas punktu projektēšanu un būvniecību piecās dzelzceļa līnijās veic pilnsabiedrība "BMGS - Fima", bet vienā - "Leonhard Weiss".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.