Menu
 

Video: Atklāta Stopiņu pamatskolas jaunā piebūve

  • Autors:  Apriņķis.lv/Ropaži.lv
Foto, video - Ropažu novada pašvaldība Foto, video - Ropažu novada pašvaldība

22.augustā notika Stopiņu pamatskolas jaunās piebūves – sporta halles un skolas ēdnīcas – atklāšanas svētki. Kopējās Stopiņu pamatskolas jaunās piebūves būvniecības izmaksas ir 4 034 458,58 eiro ar PVN, liecina Ropažu novada pašvaldības informācija.

Atklāšanas pasākumā Stopiņu pamatskolas direktore Ginta Ozoliņa uzsvēra jaunās sporta halles nepieciešamību, kas dos plašas iespējas novada bērniem un pieaugušajiem trenēties dažādos sporta veidos profesionālās telpās. Piebūves pirmajā stāvā atrodas sporta halle ar vairākām sporta zālēm, ģērbtuves un dušas, skolas ēdamzāle un virtuves telpas, otrajā līmenī ir skatītāju vietas un palīgtelpas. Labiekārtota arī pamatskolas apkārtējā teritorija, izbūvētas velo novietnes, autostāvvietas un atpūtas zona ar labiekārtojuma elementiem.

Jaunajā sporta hallē līdz plkst.16.00 notiks sporta un interešu izglītības nodarbības Stopiņu pamatskolas un pirmsskolas bērniem. Pēcpusdienās hallē notiks treniņi basketbolā, volejbolā, handbolā un karatē, kas būs pieejami ikvienas iedzīvotājam. Sporta hallē notiks arī dažādu sporta veidu sacensības.

Kā atklāšanas pasākumā atzīmēja Ropažu novada pašvaldības domes priekšsēdētāja Vita Paulāne, jaunā skolas piebūve ir bijis sen lolots sapnis, ēka projektēta un finansējuma iespējas meklētas vēl krietni pirms administratīvi teritoriālās reformas, vēl Stopiņu novada laikā. 2021.un 2022.gadā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija piešķīra valsts budžeta līdzfinansējumu investīciju projekta īstenošanai 2 890 000 eiro apmērā, un tika uzsākta būvniecība.

Stopiņu pamatskolas jaunās piebūves būvdarbus veica SIA “LC Būve”, būvuzraudzību nodrošināja SIA “Marčuks”, projektēja un autoruzraudzību nodrošināja SIA “Baltex Group”.

Pašvaldībā atgādina, ka Stopiņu pamatskola Ropažu novada Sauriešos būvēta 1933.gadā kā “Rīgas cementa rūpnīcas” īpašnieka K.Šmita māja, kurā 1945.gadā atvērta viengadīgā skola, 1962.gadā uzcelta piebūve un skola strādāja jau kā Stopiņu astoņgadīgā skola. 2023./2024. mācību gadā Stopiņu pamatskolā mācās 190 izglītojamie.

Multimediji

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.