Menu
 

Iznākusi grāmata par Sējas teritoriju no vissenākajiem laikiem līdz mūsdienām

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Edgars Grundšteins Foto - Edgars Grundšteins

1.septembrī notika atklāšanas svētki grāmatai “Sējas skola. Novads, cilvēki, notikumi, atmiņas”. Grāmatā varēs atrast ziņas par Sējas teritoriju no vissenākajiem laikiem līdz mūsdienām, bet pēdējie 100 gadi ir pētīti un aprakstīti ar tiem resursiem, kādi bija pieejami, norādījusu grāmatas autore Ligita Šleiere.

Grāmatas centrā ir Sējas skola cauri gadu desmitiem, pedagogi un skolēni, kā arī darbinieki, notikumi skolā un tās apkārtnē, vēsta Saulkrastu novada pašvaldība. Katrā nodaļā lasītājs varēs uzzināt par vēsturiskajiem notikumiem Sējā, Pabažos un apkārtnē, par izglītības iestādēm, par kultūras dzīvi, medicīnisko aprūpi un pārējām cilvēku dzīvei svarīgām jomām. Grāmatā aprakstīts arī kolhoza laiks, jo skola ar to bija nesaraujami saistīta. Visvērtīgākie, protams, ir atmiņu stāsti, ko lasot, sajūtas ir kā atgriezties pagātnē.

Grāmata ir apjomīga un iešūta cietajos vākos, ar ilustrācijām, infografikām, stāstiem. Vizuālo izskatu un noformējumu ir veidojuši “Due dizaina” mākslinieki. Grāmata būs interesanta ne tikai cilvēkiem, kuri saistīti ar Sēju, bet arī ikvienam jaunā Saulkrastu novada iedzīvotājam.

“Vispirms gribu vērst uzmanību, ka tā nav vēstures grāmata, bet gan balstīta uz vēsturisko avotu un arhīvu materiālu izpēti. To vairāk varētu uzskatīt par atmiņu stāstu grāmatu, kas arī izrādījās mana lielākā interese – uzklausīt cilvēku uzticētos stāstus – pašu pieredzētos un paaudžu paaudzēs atstāstītos, un, ja nepieciešams, literāri uzlabot un salikt kopā viegli uztveramā formā,” teic Ligita Šleiere.

Grāmatu būs iespējams iegādāties ikvienam interesentam, atzīmē pašvaldībā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.