Menu
 

Saulkrastu peldvietā atklās pludmales glābšanas dienesta ēku un moduļtipa sanitāro mezglu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - saulkrasti.lv Foto - saulkrasti.lv

Lai nodrošinātu pludmales apmeklētāju drošību un ērtības, Saulkrastu pilsētas peldvietā “Centrs” tiek īstenots projekts “Pludmales “Centrs” labiekārtošana”. Šo 6.septembrī plkst.14.00 Saulkrastu pilsētas Pludmales ielas izejā uz jūru tiks atklāta projekta ietvaros izbūvētā pludmales glābšanas dienesta ēka, moduļtipa labierīcības un piebraucamais ceļš glābšanas dienestam un pludmales kopšanas tehnikai, informē Saulkrastu novada pašvaldībā.

Saulkrastu novada pašvaldība 2022.gada vasarā iesniedza projekta “Pludmales “Centrs” labiekārtošana” pieteikumu Lauku atbalsta dienestā finansējuma saņemšanai un jau tā paša gada rudenī sāka darbu pie projekta realizācijas. “Glābšanas stacija izbūvēta Zilā karoga peldvietas vidū ar iespēju glabāt glābšanas inventāru, laivu, un kopā ar izbūvētajām komunikācijām, publisko tualeti, apgaismojumu, ūdeni, labiekārtojumu faktiski padara šo vietu par bāzi. Pats galvenais, šī ir vienīgā vieta šajā peldvietā, kur pludmalē var izbraukt kopšanas un glābšanas transports, padarot mūsu peldvietu par vēl drošāku un komfortablāku vietu, kurā baudīt vasaras atpūtu,” gandarījumu pauž Saulkrastu novada domes priekšsēdētājs Normunds Līcis.

Atbilstoši veiktajiem iepirkumiem būvdarbus objektā veica SIA “Nobe” un SIA “Lastrada”, būvuzraudzību nodrošināja SIA “Geo consultants”, projekta izstrādi un autoruzradzību – SIA “Tomuss”. Atklāšanas pasākumā piedalīsies Saulkrastu novada pašvaldības vadība un darbinieki, SIA “Saulkrastu komunālserviss” pārstāvji, deputāti, Vides izglītības fonda un Zilā karoga programmas vadītājs Jānis Ulme, kaimiņnovadu pašvaldību pārstāvji, Saulkrastu novada pašvaldības policijas vadība un glābēji, būvuzņēmēji, būvuzraugs un aicināti arī iedzīvotāji, vēsta pašvaldībā.

Īstenojot projektu, pašvaldība ir turpinājusi savu iesākto virzienu ne vien labiekārtot peldvietu, bet arī nodrošināt vides piekļūstamību gan cilvēkiem ratiņkrēslos, gan jaunajiem vecākiem ar mazuļu ratiņiem. Pabeidzot īstenot projektu, Saulkrastu pilsētā būs labiekārtota Saulkrastu peldvietas “Centrs” daļa – ieklāts bruģakmens segums Pludmales ielā un tās izejā uz jūru, izbūvēta pludmales glābšanas dienesta ēka, moduļtipa labierīcības, ūdens un kanalizācijas tīkli, apgaismojums, uzstādītas novērošanas kameras, ierīkots informatīvais displejs un viedais sols, turklāt turpmāk tiks nodrošināta iespēja pludmalē nokļūt glābšanas dienestam un pludmales kopšanas tehnikai.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.