Menu
 

Aicina pieteikt pretendentus apbalvojumam "Ķekavas novada Goda pilsonis"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - kekava.lv Foto - kekava.lv

Aicina līdz 2023.gada 25.oktobra plkst.17.00 pieteikt pretendentus apbalvojumam “Ķekavas novada Goda pilsonis” par mūža ieguldījumu novada attīstībā, ilggadēju un panākumiem vainagotu darbu vai citiem īpašiem nopelniem. Apbalvojumu “Ķekavas novada Goda pilsonis” piešķir kopš 2014.gada. Šogad tas tiks piešķirts trim novada iedzīvotājiem, informē Ķekavas novada pašvaldībā.

Uz apbalvojuma piešķiršanu var pretendēt Ķekavas novadā, Latvijas Republikā vai ārvalstīs dzīvojoša fiziska persona, kas atbilst šādiem kritērijiem: mūža ieguldījums kultūras, izglītības, sporta vai saimnieciskajās nozarēs, kā arī Ķekavas novada attīstībā kopumā; pilsoniskā un sabiedriskā aktivitāte; pozitīva Ķekavas novada tēla veidošana un novada vārda popularizēšana; ilggadējs un panākumiem vainagots darbs Ķekavas novada labā; nozīmīga dzīves vai darba jubileja; citi īpaši nopelni.

Pretendentus apbalvojuma piešķiršanai ir tiesīgas pieteikt: pašvaldības domes pastāvīgā komiteja; pašvaldības domes deputāts; pašvaldības komisija; valsts vai pašvaldības iestāde; vismaz desmit Ķekavas novadā deklarētas, pilngadīgas fiziskas personas; vismaz divas Ķekavas novadā reģistrētas juridiskās personas vai organizācijas. Pretendents nav tiesīgs pats pieteikt savu kandidatūru, atzīmē pašvaldībā.

Pretendentu pieteikumā uz apbalvojumu norāda: apbalvojumam izvirzāmās personas vārdu, uzvārdu, dzimšanas datumu, nodarbošanos, dzīvesvietu, kontaktinformāciju; pretendenta dzīves gājuma aprakstu, norādot panākumus, sasniegumus vai ieguldījumu, kas uzskatāmi par nozīmīgu devumu Ķekavas novadam; informāciju par pieteicēju (pieteicējiem).

Pieteikumu līdz 2023.gada 25.oktobra plkst.17.00 var iesniegt: klātienē Ķekavas novada pašvaldības klientu apkalpošanas centros; elektroniski nosūtīt uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.; pa pastu Ķekavas novada pašvaldībai uz adresi Ķekava, Gaismas iela 19, k.9-1, LV-2123, ar norādi “Apbalvojumam “Ķekavas novada Goda pilsonis””.

Goda zīme “Ķekavas novada Goda pilsonis” ir vienreizējs apbalvojums, ko vienai personai var piešķirt tikai vienu reizi. Apbalvojumu viena kalendārā gadā var piešķirt ne vairāk kā trīs personām. Apbalvojuma saņēmēji tiek godināti pašvaldības organizētā Apbalvojumu pasniegšanas ceremonijā Latvijas Republikas Valsts proklamēšanas gadadienā, vēsta pašvaldībā.

Pieteikšanos izsludina Apbalvojuma komisija. Atbilstoši Ķekavas novada domes lēmumam Apbalvošanas komisijā darbojas Aija Vitmane, Arvīds Platpers, Iveta Fūrmane, Danuta Priede, Anna Lemeševska, Dzintra Maļinovska, Zane Ulmane.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.