Menu
 

Jūrmalā turpina būvēt veloceliņu tīklu

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Turpinās veloceliņu tīkla un tam piegulošās infrastruktūras izbūves darbi Jūrmalā, informēja pašvaldībā.

Šovasar pabeigta veloceliņa un autostāvvietu izbūve Babītes ielā, posmā no A10 satiksmes mezgla līdz Priedaines dzelzceļa pārbrauktuvei. Atjaunots velosipēdu un gājēju celiņš ar atsevišķi nodalītām gājēju un velobraucēju plūsmām.

Gar Babītes ielu, pirms iebraukšanas Jūrmalas īpašā režīma zonā, izbūvētas jaunas autostāvvietu kabatas, kur var novietot līdz 30 automašīnām, - autostāvvietā var atstāt autotransportu pārsēsties uz velo un pilsētu apmeklēt, pārvietojoties ar velosipēdu.

Šogad maija nogalē tika pabeigta gājēju un velosipēdu ceļa atjaunošana un pārbūve 4,6 kilometru garā posmā no Jaunķemeru pludmales līdz Ķemeru kultūrvēsturiskajam parkam - Gleznotāja Miervalža Ķemera gatvei Ķemeros. Posmā no Jaunķemeru rotācijas apļa līdz tiltam pār Vēršupīti ir izbūvēts nodalīts gājēju un velosipēdu ceļš 3,2 metru platumā, kā arī izbūvēti jauni apgaismojuma balsti. Savukārt posmā no tilta līdz Gleznotāja Miervalža Ķemera gatvei izbūvēts gājēju un velosipēdu ceļš 2,5 metru platumā.

Baznīcas ielas atjaunošanas darbu gaitā šogad izbūvēts aptuveni 400 metru garš veloceliņa un gājēju celiņa posms Baznīcas ielā no Slokas ielas dzelzceļa pārbrauktuves līdz Dubultu prospektam. Tuvākā laikā to plānots nodot ekspluatācijā. Veloceliņa virziens domāts ar mērķi perspektīvā plānot velo infrastruktūras attīstību arī posmā gar Lielupi no Dubultiem līdz pat Slokas rajonam kopumā ap 11 kilometru garumā.

Pašlaik norisinās projektēšana vairāku veloceliņa posmu atjaunošanai un pārbūvei Jūrmalā: no Babītes administratīvās teritorijas līdz Priedaines dzelzceļa stacijai ap 2 kilometru garumā; no Priedaines dzelzceļa stacijas līdz Babītes ielai; Kāpu ielā no Dārzu ielas līdz Skautu ielai un Asaru prospektam; no Ķemeru parka Katedrāles ielas līdz Ķemeru dzelzceļa stacijai.

Vairākos veloceliņa posmos atjaunošana vai izbūve plānota arī līdz ar ielu atjaunošanas vai infrastruktūras izbūves darbiem.

Iepriekšējos gados atjaunoti veloceliņa, gājēju celiņa posmi no 21.līnijas līdz Lazdonas ielai gar kāpām; Talsu šosejā līdz Kolkas ielai un Kolkas ielā no Talsu šosejas līdz Jaunķemeru ceļam.

 
Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.