Menu
 

Baldonē līdz jaunam iepirkumam atkritumu apsaimniekošanu nodrošinās "Clean R"

  • Autors:  LETA
Foto - kekava.lv Foto - kekava.lv

Ķekavas novada dome nolēmusi slēgt līgumu par atkritumu apsaimniekošanu Baldonē un tās pagastā slēgt ar SIA "Clean R", informē pašvaldība.

SIA "Clean R" piedāvāja saimnieciski izdevīgāko cenu - 22,44 eiro ar pievienotās vērtības nodokli par kubikmetru nešķirotu sadzīves atkritumu apsaimniekošanu.

Tas esot par vairāk nekā vienu eiro lētāk nekā līdz šim atkritumu apsaimniekošanu nodrošināja Ogres SIA "Marss". 

Iecerēts, ka pakalpojuma sniedzēja maiņa sāksies nākamnedēļ un notiks divu mēnešu laikā.

Plānots, ka iedzīvotāj līgumus ar jauno apsaimniekotāju varēs noslēgt elektroniski vai ar valsts AS "Latvijas Pasts" starpniecību.

Piedāvājumi par atkritumu apsaimniekošanu Baldonē tika saņemti no trīs sadzīves atkritumu apsaimniekotājiem - SIA "Eco Baltia vide", Ogres SIA "Marss" un SIA "Clean R".

Līgums ar SIA "Clean R" tiks slēgts uz laiku līdz 2025.gada 1.septembrim, kad jābūt veiktam publiskajam iepirkumam un noslēgtam līgumam par atkritumu apsaimniekošanu nākamajā periodā visā Ķekavas novada teritorijā.

Kā ziņots, atkritumu apsaimniekošanas problēmas Baldonē samilza pēc tam, kad teritoriālās reformas rezultātā 2021.gadā Ķekavas novadam pievienojās arī Baldones novads.

Atkritumu apsaimniekošanas likums uzliek pašvaldībai pienākumu publiskā iepirkumā izraudzīties atkritumu apsaimniekotāju. Šāds iepirkums Ķekavas novadā tika veikts 2018.gadā. Iepirkumā lētāko cenu piedāvāja SIA "Clean R". Tāpēc ar šo uzņēmumu uz septiņiem gadiem, līdz 2025.gadam, noslēgts līgums.

Baldonē šāds iepirkums nav organizēts. Šajā teritorijā atkritumu apsaimniekošanu uz 1999.gadā noslēgta līguma pamata veic Ogres SIA "Marss".

Līdz ar to bija izveidojusies situācija, kurā atkritumu apsaimniekošana neatbilda normatīvo aktu prasībām.

Lai situāciju atrisinātu, pašvaldība nolēma Baldonē izveidot atsevišķu atkritumu apsaimniekošanas zonu. Līdz ar to, vienā zonā ietilps Baloži, Ķekavas pilsēta un pagasts, kā arī Daugmales pagasts.

Savukārt otrajā zonā ir Baldones pilsētas un Baldones pagasta administratīvās teritorijas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.