Menu
 

Pabeigts darbs pie Ķekavas novada teritorijas plānojuma

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - kekava.lv Foto - kekava.lv

Ķekavas novada (administratīvai teritorijai līdz 2021.gada 1.jūlijam) teritorijas plānojums ir publicēts Teritorijas attīstības plānošanas sistēmā (TAPIS) un ar 2023.gada 3.oktobri ir īstenojams. Līdz ar to septiņus gadus ilgušais darbs pie viena no svarīgākajiem dokumentiem ir noslēdzies, vēsta novada pašvaldība.

Vienlaikus Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) aicina Ķekavas novada pašvaldības domi pēc iespējas ātrāk uzsākt jaunā teritorijas plānojuma izstrādi visai Ķekavas novada teritorijai – pēc administratīvi teritoriālās reformas.

"Tas nozīmē skaidrību uzņēmējiem un tātad pārliecību attīstības plānošanai Ķekavas novadā. Tas nozīmē skaidrību paplašinātā pašvaldības nozīmes ceļu tīkla uzturēšanā, kas uzlabos ikdienas dzīvi teju visā novadā. Tāpat ir atrisināti daudziem iedzīvotājiem aktuālie jautājumi par viņiem vēlamo zonējuma maiņu būvniecības ieceru īstenošanai, un ir rasts objektīvs ietvars sarkano līniju noteikšanai. Desmitiem mājsaimniecību varēs nodot ēkas ekspluatācijā un nesaņemt rēķinu par paaugstinātu nekustamā īpašuma nodokli," izteicies Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Juris Žilko.

Plānojuma izstrāde tika uzsākta 2016.gadā, jo Baložu pilsētai, Ķekavas pagastam un Daugmales pagastam ir savi spēkā esoši teritorijas plānojumi ar atšķirīgām prasībām teritorijas izmantošanai un apbūvei, kā arī ar atšķirīgiem darbības termiņiem. Turklāt Daugmales pagasta teritorijas plānojuma darbības termiņš bija noteikts līdz 2019.gadam, Baložu teritorijas plānojuma darbības termiņš – līdz 2020.gadam, bet Ķekavas pagasta teritorijas plānojuma darbības termiņš – līdz 2021.gadam.

Plānojuma izstrādes gaitā tika saņemti un izvērtēti 737 iesniegumi ar priekšlikumiem un/vai iebildumiem, kā arī 37 institūciju atzinumi. Tāpat tika nodrošināta dokumentu sabiedriskā apspriešana, kā arī sabiedrības –iedzīvotāju un uzņēmumu – viedokļa uzklausīšana īpaši šim nolūkam organizētās sanāksmēs klātienē. Ķekavas novada dome saistošos noteikumus "Teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi un grafiskā daļa" apstiprināja 2023.gada 22.marta sēdē un pašvaldība iesniedza tos izvērtēšanai VARAM. Pēc VARAM norādēm bija nepieciešami grozījumi pašvaldības saistošajos noteikumos, kas tika veikti.

Apvienotās novada teritorijas plānojuma, iekļaujot arī pēc 2021.gada 1.jūlija novada teritorijai pievienoto Baldones pilsētu un Baldones lauku teritoriju, izstrādi plānots uzsākt uzreiz pēc šī plānojuma īstenošanas, norāda pašvaldībā.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.