Menu
 

Rasts kompromiss par vietējo pašvaldību referendumu ieviešanu no nākamā gada septembra

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Ieva Ābele, Saeima Foto - Ieva Ābele, Saeima

Ierosinājums uz diviem gadiem atlikt vietējo pašvaldību referendumu ieviešanu nav saprātīgs, tādēļ Saeimas Valsts pārvaldes komisija rosinās noteikt 2024.gada 1.septembri kā termiņu to ieviešanai. To, pēc Saeimas preses dienesta informācijas, pirmdien pauda komisijas priekšsēdētājs Oļegs Burovs.

“Šodien diskusijā ar nevalstiskajām organizācijām un vēlēšanu procesā iesaistītajām institūcijām nonācām pie kompromisa – iedzīvotājiem iespēju izmantot pašvaldību referendumus rosināsim nodrošināt no nākamā gada 1.septembra, nevis no 2026.gada, kā to plānojusi Iekšlietu ministrija,” atzīmēja O.Burovs.

Kavēšanās ar pašvaldību referendumu ieviešanu, kas likumā noteikta no nākamā gada 1.janvāra, saistīta ar nepieciešamā finansējuma, tehniskā risinājuma izstrādes un testēšanas nodrošināšanu, vēstulē Valsts pārvaldes komisijai norādījusi Iekšlietu ministrija.

O.Burovs atzīmējis, ka līdz brīdim, kad referendumu norise būs nodrošināta elektroniski, iedzīvotāji tā ierosināšanai parakstus varēs vākt, izmantojot valsts pārvaldes pakalpojumu portālu “Latvija.lv”, bet balsošanu referendumā klātienē organizēs attiecīgā pašvaldība.

Valsts pārvaldes komisija uz sēdi 1.novembrī sagatavos attiecīgu priekšlikumu grozījumiem Vēlētāju reģistra likumā, kas patlaban komisijā ir darba kārtībā uz trešo lasījumu, informē komisijas priekšsēdētājs.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.