Menu
 

No 13.novembra būtiski mainīts vilcienu kustības saraksts Jelgavas virzienā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

No 13. novembra, stāsies spēkā būtiskas vilcienu kustības saraksta izmaiņas Jelgavas virzienā, vēsta AS “Pasažieru vilciens”. Izmaiņas ietekmē 56 reisus – 28 virzienā no Jelgavas uz Rīgu, 28 virzienā no Rīgas uz Jelgavu. Tās būs spēkā līdz 9. decembrim, lai VAS “Latvijas dzelzceļš” varētu veikt nepieciešamos darbus projektā “Dzelzceļa infrastruktūras modernizācija vilcienu kustības ātruma paaugstināšanai: būvniecība” iecirknī Torņakalns–Jelgava.

Sakarā ar šiem dzelzceļa infrastruktūras modernizācijas darbiem veiktas izmaiņas arī vilcienu kustības sarakstā 11 reisiem Tukuma virzienā un vienam reisam Skultes virzienā.

VAS “Latvijas dzelzceļš” (LDz) šobrīd realizē projektu vilcienu kustības ātruma palielināšanai, veicot būtiskus modernizācijas darbus dzelzceļa posmā Rīga–Jelgava. Šī projekta mērķis ir samazināt dzelzceļa pasažieriem ceļā pavadāmo laiku starp gala stacijām, kā arī paaugstināt satiksmes drošības līmeni uz dzelzceļa pārbrauktuvēm.

LDz modernizē dzelzceļa infrastruktūru vairāk nekā 100 kilometru garumā gan posmā Rīga–Jelgava, gan no Lielvārdes līdz Skrīveriem. LDz aprīko dzelzceļa pārbrauktuves ar jaunām pārbrauktuvju signalizācijas sistēmām un automātiskajām barjerām, pārbūvē dzelzceļa līkņu ģeometriju un elektrokontakttīklus, kā arī veic citus darbus, lai uzlabotu vilcienu kustības ātrumu un dzelzceļa satiksme kļūtu vēl pievilcīgāka.

“Pasažieru vilciena” tīmekļa vietnē un mobilajā lietotnē publicētais vilcienu kustības saraksts jau ietver šīs izmaiņas, norāda uzņēmumā. Ar reisiem, kuru laiki ir mainīti Jelgavas virzienā, var iepazīties šeit.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.