Menu
 

Siguldā strauji attīstās teritorija ap Vidzemes šoseju

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – Daina Bičuka Foto – Daina Bičuka

Siguldas novadā notiek nozīmīgi būvniecības darbi Vidzemes šosejas (A2) tuvumā. Vairāki ievērojami projekti vēl tikai plānoti, kas liecina par to, ka šī teritorija kļūst aizvien iekārojamāka investoriem. Pēc novada pašvaldības informācijas, valsts galvenā autoceļa pieguļošajās teritorijās būs ne tikai attīstīta infrastruktūra, bet arī paplašināts pakalpojumu klāsts un jaunas darba vietas. Šeit taps publiski pieejams atpūtas parks, veikali, veselības centrs, sporta būve, degvielas uzpildes stacija, biroju ēka ar dzīvnieku aprūpei un labbūtībai paredzētām telpām, automazgātava ar kafejnīcu.

Vidzemes šosejā 4A atradīsies jaunais “Lidl” veikals, kura celtniecības darbi Siguldā tuvojas noslēgumam. Apkārtējās teritorijas labiekārtošanai un apzaļumošanai šeit tiks iestādīti vairāk nekā simts dažādi košumkrūmi un koku lielstādi. Veikala klientiem, kā arī blakus esošā ātrās ēdināšanas restorāna un degvielas uzpildes stacijas apmeklētāju ērtībām izbūvēta plaša stāvvieta, kas savienota ar Vidzemes šoseju un Pulkveža Brieža ielu.

Netālu esošajā zemes gabalā “Loras parks”, kas atrodas valsts galvenā autoceļa malā, turpinās būvniecības darbi. Teritorijā nākotnē būs publiski pieejams atpūtas parks ar tam nepieciešamo infrastruktūru – auto stāvlaukumiem, takām un labiekārtojuma elementiem. Būvniecības darbi notiek Strēlnieku ielā 20A. Objektā paredzēts būvēt biroju ēku ar dzīvnieku aprūpei paredzētām telpu grupām – aptiekai, ārstniecībai, skaistumkopšanai un dzīvnieku viesnīcai.

Vidzemes šosejā 38 notiek veikala “Mājai un Dārzam” celtniecība. Savukārt Nītaures ielā 22 dota atļauja pašmāju degvielas un alternatīvo enerģijas avotu tirgotājam AS “Virši-A” uzsākt degvielas uzpildes stacijas būvniecības darbus. Vēl tiek plānotas trīs būvniecības ieceres – Veselības centra būvniecība Vidzemes šosejā 8, sporta pakalpojumiem domāta būve Strēlnieku ielā 14A un automazgātava un kafejnīca īpašumā Pulkveža Brieža ielā.

“Esam gandarīti, ka valsts galvenais autoceļš, kas šķērso Siguldu, nebūt nav tikai tranzīta ceļš. Pēdējo gadu laikā aizvien vairāk uzņēmēju un investoru gatavi attīstīt Vidzemes šosejai pieguļošo teritoriju, tādējādi padarot infrastruktūru pievilcīgāku un radot jaunas darba vietas Siguldā,” stāsta Siguldas novada Attīstības aģentūras Attīstības projektu un uzņēmējdarbības nodaļas vadītāja Kristīne Zaķe.

Kā vēsta pašvaldība, pēc Būvniecības valsts kontroles biroja 2022. gada apkopoto datu analīzes, pērn Siguldas novada pašvaldībā ir septītais lielākais būvniecības aktivitātes rādītājs Latvijā pēc tādām pašvaldībām kā Ādažu, Olaines, Mārupes, Ropažu, Ķekavas un Salaspils novadi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.