Menu
 

Ministru prezidente Evika Siliņa tiekas ar Ādažu novada pašvaldības vadītāju Karīnu Miķelsoni

  • Autors:  Apriņķis.lv/Adazunovads.lv
Foto - Dārta Zaļkalne Foto - Dārta Zaļkalne

17.novembrī Ādažu novada pašvaldības domes priekšsēdētāja Karīna Miķelsone tikās ar Latvijas Republikas ministru prezidenti Eviku Siliņu, lai pārrunātu novada attīstību un izaicinājumus, ar kādiem Ādažu novads saskaras – īpaši izglītības infrastruktūras jomā, vēsta pašvaldība.

Ministru prezidenti ar Ādažu novada mērķiem un izaicinājumiem iepazīstināja arī pašvaldības izpilddirektors Guntis Porietis un viņa vietniece Inga Reķe. Ādažu novada priekšsēdētāja Karīna Miķelsone prezentēja iedzīvotāju skaita izmaiņu dinamiku un prognozes, kā arī gaidāmo skolēnu pieaugumu novadā, ko veicina novadā ienākošo iedzīvotāju skaits un bērnu dzimstība.

Tāpat Ādažu pilsētā un pagastā plānots būvēt jaunas daudzdzīvokļu un individuālās dzīvojamās mājas, tāpēc vietu trūkums Ādažu vidusskolā 2030./2031. mācību gadā var pārsniegt 620 vietas, norāda pašvaldībā. 

Domes priekšsēdētāja akcentēja, ka, izvērtējot skolēnu skaita izmaiņu prognozes turpmākajiem septiņiem gadiem, kļūst skaidrs, ka vispārējās izglītības pieejamības nodrošināšana sākumskolā ir tikai daļa no risinājuma, jo vienlaikus aktuāla kļūs arī vidējā vecuma posma un vidusskolas posma mācību vides izveidošana, tāpēc Ādažu novadā nepieciešams veidot ne tikai jaunu pirmsskolas izglītības iestādi, bet arī pamatskolu ar vismaz 800 vietām.

Novada vadītāja un premjere apmeklēja arī Ādažu vidusskolu un tikās ar skolēniem un skolas vadību. Ministru prezidente atbildēja arī uz dažādiem skolēnu jautājumiem, piemēram, par viņas izaicinājumiem un darba grafiku, kāpēc viņa izlēma iesaistīties politikā un citiem. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.