Menu
 

Foto: Jūrmalā tuvojas noslēgumam Lielupes kreisā krasta nostiprināšanas būvdarbi

  • Autors:  LETA
Foto - aculiecinieks Foto - aculiecinieks

Jūrmalā tuvojas noslēgumam Lielupes kreisā krasta nostiprināšanas būvdarbi. Lai gan iepriekš ziņots, ka būvdarbi tiks pabeigti novembrī, tagad darbu noslēguma termiņš saskaņā ar vienošanos starp domi un būvnieku SIA "RR Nord" pārcelts uz 8.decembrī.

Krasta nostiprinājums tiek būvēts 1280 metru garā posmā no Rīgas ielas 2 līdz Plūdu ielai Lielupes radīto plūdu un krasta erozijas risku apdraudējumu novēršanai. Projekts tiek īstenots ar Eiropas Savienības līdzfinansējumu.

Būvdarbi tika sākti 2021.gada februārī un pārtraukti novembrī, lai atbilstīgi iedzīvotāju izteiktajiem pieprasījumiem un ierosinājumiem pilnveidotu būvprojektā paredzētos risinājumus.

2022.gadā tika izstrādāti projekta izmaiņu risinājumi, piešķirts papildu finansējums projekta īstenošanas veiksmīgai pabeigšanai un novembrī būvdarbi tika atsākti.

Būvdarbi vienlaikus tiek veikti vairākos posmos - gar Lejas ielu, posmā pret īpašumiem Teātra ielā, Straumes ielā un Rīgas ielā. Līdz šā gada oktobrim ir izbūvēta krasta nostiprinājuma rievsiena vairāk nekā 60% apmērā no plānotā.

Lejas ielas posmā rievsienas izbūve pabeigta 60% apmērā. Pēc rievsienas izbūves pabeigšanas Lejas iela tiks pārbūvēta un izbūvēts publiskais apgaismojums. Posmā pret īpašumiem Teātra ielā rievsienas izbūve pabeigta 80% apmērā, uzsākta drenāžas tīklu izbūve. Posmā pret īpašumiem Straumes ielā rievsienas izbūve pabeigta 90% apmērā, kā arī izbūvēti drenāžas tīkli. Posmā pret īpašumiem Rīgas ielā rievsienas izbūve pabeigta 40% apmērā.

Novembrī tiks pabeigta rievsienas un drenāžas tīklu izbūve visā būves posmā, lietus ūdens kanalizācijas tīklu un betona konstrukcijas slipu izbūve, tiks uzstādītas tērauda konstrukcijas kāpnes un margas.

Projekta risinājumi paredz Lejas ielas, Ormaņu ielas un Plūdu ielas daļēju pārbūvi 340 metru garā posmā, kur tiks izbūvēts betona bruģakmens segums un uzstādītas 14 jaunas, energoefektīvas apgaismojuma laternas. Ormaņu ielas posmā tiks izbūvēta jauna automašīnu stāvvieta astoņām automašīnām.

Krasta nostiprinājuma rievsienas izbūves būvdarbu laikā pret īpašumiem Teātra ielā un Rīgas ielā ir sagaidāma vibrācija, kas būs sajūtama tieši būvdarbu zonā. Vibrācijas ietekme būs īslaicīga, tā beigsies līdz ar būvdarbu pabeigšanu.

Būvdarbus veic SIA "RR Nord", būvuzraudzību nodrošina SIA "Firma L4", būvprojektu izstrādāja valsts SIA "Meliorprojekts", kas veic arī autoruzraudzību. Būvdarbi tiek veikti Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansētā projektā. Projekta mērķis ir izbūvēt un atjaunojot Lielupes kreisā krasta pretplūdu būves, lai pielāgotu plūdu risku skartās teritorijas pilsētā klimata pārmaiņām.

Projekta kopējās izmaksas ir 5,2 miljoni eiro, no kuriem ERAF finansējums ir 3,23 miljoni eiro, valsts budžeta dotācija ir 211 688 eiro, bet Jūrmalas pilsētas pašvaldības finansējums - 1,8 miljoni eiro.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.