Menu
 

Ādažu dome par nepilniem 10 miljoniem eiro plāno būvēt bērnudārzu Podniekos

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Ādažu novada dome par nepilniem 10 miljoniem eiro plāno būvēt bērnudārzu Podniekos, liecina informācija pašvaldības mājaslapā.

23.novembra sēdē Ādažu novada pašvaldības deputāti nolēmusī atbalstīt projekta "Jauna pirmsskolas izglītības iestāde Podniekos" dalību Eiropas Savienības kohēzijas politikas programmas konkursā, lai saņemtu Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) finansējumu.

Pirmsskolas izglītības iestādes projekta kopējās plānotās izmaksas esot 9 964 057 eiro. Attiecināmās izmaksas plānotas 6 690 816 eiro. Iecerētais ERAF finansējums ir 5 miljoni eiro, bet pašvaldības finansējums - 4 964 057 eiro.

Bērnudārza būvniecības priekšfinansēšanai un pašvaldības finansējuma daļas nodrošināšanai Ādažu novada dome plāno ņemt aizņēmumu Valsts kasē.

7.septembrī pašvaldība izsludināja atkārtotu iepirkumu par pirmsskolas izglītības iestādes projektēšanu un autoruzraudzību, bet 27.oktobrī Iepirkumu komisija nolēma slēgt līgumu ar izraudzīto pretendentu. Kopējās projektēšanas un autoruzraudzības izmaksas ir 167 343 eiro, kuras plānots iekļaut pašvaldības 2024.gada budžetā.

Projekta pieteikumu līdz 15.decembrim plānots iesniegt Centrālajā finanšu un līgumu aģentūrā, bet projekta apstiprināšanas gadījumā pašvaldības budžeta tāmē tiks iekļautas jau minētās projektēšanas un autoruzraudzības izmaksas, kā arī noteikta projekta vadības kārtība.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.