Menu
 

Saeimā vērtēs Ķekavas iniciatīvu par vardarbības novēršanu skolās

  • Autors:  LETA
Foto - Saeimas administrācija Foto - Saeimas administrācija

6.decembrī, Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā skatīs iedzīvotāju iniciatīvu par vardarbības novēršanu skolās.

Iniciatīvas autore ir Ķekavas novada pašvaldība, kas aicina radīt tiesisku pamatu, lai valsts un pašvaldību iestādēm būtu "reālas pilnvaras" vardarbības apkarošanai Latvijas skolās.

Iniciatīva tapa pēc tam, kad oktobra sākumā Ķekavas vidusskolā mācību iestādes telpās kāds 9.klases skolēns piekāva citu skolas audzēkni.

Iniciatīva rosina Saeimu grozīt Bērnu tiesību aizsardzības likumu, nosakot tiesības izglītības iestādei aizdomu gadījumā pārbaudīt skolēna somu, kā arī Izglītības likumu, paredzot skaidru rīcību vardarbības pret pedagogu vai citu izglītojamo gadījumos. Reizē veikt izmaiņas Ministru kabineta noteikumos, piešķirot tiesības direktoram kopā ar starpinstitucionālo sadarbības padomi noteikt, kādos gadījumos skolēns mācās attālināti.

Iniciatīvas autoru ieskatā, ar grozījumiem tiks veidota droša vide Latvijas skolās un sekmēta vispārējās izglītības kvalitātes celšanās. Ilgtermiņā tas veicinās arī iecietīgākas un likumpaklausīgākas Latvijas sabiedrības veidošanos, uzskata kolektīvā iesnieguma autori.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.