Menu
 

Noslēgusies iedzīvotāju aptauja par Jaunlaulāto skvēra izveidi Ādažos

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - www.adazunovads.lv Foto - www.adazunovads.lv

Ādažu novada pašvaldība piedalās projektā "Publiskās ārtelpas attīstība". Labākam projekta iesniegumam, kas balstīts uz sabiedrības vēlmju risinājumiem, tika organizēta iedzīvotāju aptauja, informē pašvaldības pārstāvji.

Iedzīvotāji tika aicināti izteikt viedokli par to, kas būtu vērtīgi un noderīgi publiskās ārtelpas labiekārtošanai ar mērķi – radīt jaunu skvēru – Jaunlaulāto skvēru. Iecerētais publiskās ārtelpas objekts – zaļā teritorija starp Ādažu Kultūras centra ēku, Gaujas ielu, Gaujas dambi un Smilgu ielu. Tas savienotu automašīnu stāvlaukumu ar kultūras centru, ar vietām nelielai atpūtai un iespēju vērot pilsētas steigu no attāluma, ar vietu maziem pasākumiem, mikromobilitātes rīku stāvlaukumu u.c.

Kā būtiskāko elementu, kam jābūt iecerētajā skvērā, iedzīvotāji atzīmēja koku stādījumus noēnojumam un dekoratīvos apstādījumus. Šos elementus par “ļoti svarīgiem” un “svarīgiem” uzskata attiecīgi 84% un 83% aptaujāto iedzīvotāju. Tātad, lai arī Ādažu novads ir gana zaļš, tomēr iedzīvotāji par būtisku dzīves telpu uzskata apstādījumus un zaļās zonas klātbūtni. Ne velti 73% aptaujāto vēlas skvērā izveidotus gājēju celiņus ar bruģakmens segumu un tikai 54% atbalstītu autostāvlaukuma paplašinājumu. Savukārt dzeramā ūdens brīvkrānu skvērā vēlētos 65% aptaujāto, norāda pašvaldībā.

Par svarīgu šajā teritorijā tika atzīts parka apgaismojums – 64% aptaujāto atzīmēja ar “ļoti svarīgi”. Tāpat 64% vēlētos redzēt velosipēdu nojumi zem jumta, kas sasaucas ar 60% aptaujāto, kas atzinuši, ka derīgi būtu šajā vietā izbūvēt nomas mikromobilitātes novietni, kā arī svētku lapenes atrašanās 61% ir svarīgs elements skvēra iecerē.

Līdztekus aptaujā minētajiem elementiem vēl no iedzīvotāju puses tika izteiktas vēlmes par strūklaku, mākslas objektu, kādu metāla dizaina elementu, kurā varētu iekārt simbolisku piekaramo atslēgu (koks, putns, laimes aka vai cits), skaistām šūpolēm, fotostūri, kādu skulptūru, vēsta pašvaldības pārstāvji.

Uz jautājumu “Kādus pasākumus un notikumus Jūs vēlētos redzēt jaunajā skvērā?” tika sniegtas šādas atbildes – “dzejas vakarus, mūzikas vakarus un līdzīgus pasākumus”, “tirdziņus, bērnu pasākumus”, “izstādes, radošās darbnīcas, laulību ceremonijas ārpus telpām”, “ģimeniskus, mierīgus” u.c.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.