Menu
 

Apstiprinātas izmaiņas reģionālo autobusu maršrutā Salaspils novadā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Autotransporta direkcija Foto - Autotransporta direkcija

Sabiedriskā transporta padomes (STP) sēdē apstiprinātas izmaiņas reģionālo autobusu maršrutā Salaspils novadā, vēsta Autotransporta direkcija.

Vērtējot eksperimentālo reisu rezultātus, tika lemts pastāvīgajā maršrutu tīklā iekļaut reģionālās nozīmes maršruta nr. 5835 Salaspils–Daugavas muzejs–TEC-2–Saulkalne reisus plkst.14.00 no pieturas Salaspils skola un plkst. 14.45 no pieturas Granīta iela, ar ko skolēni darba dienās mācību laikā (izņemot svētku dienas) var ērti pēc stundu beigām nokļūt mājās.

Cita starpā STP sēdē dalībnieki diskutēja arī par atbalsta apjomu SIA “Gulbenes–Alūksnes bānītis”, lai nodrošinātu regulārus pasažieru pārvadājumus pa šaursliežu dzelzceļu savienojumā starp Alūksni un Gulbeni arī 2024. gadā. Tika lemts par nākamā gada finansējumu lemt atsevišķi rakstveida procedūras ietvaros.

Kā zināms, Gulbenes–Alūksnes bānītis ir vienīgais pa šaursliežu dzelzceļu kursējošais bānītis Baltijā, kas joprojām nodrošina regulārus pasažieru pārvadājumus un darbojas vairāk nekā 100 gadus 33 kilometru dzelzceļa līnijas garumā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.