Menu
 

Decembrī siltumenerģijas tarifi samazināsies Mālpilī, nedaudz pieaugs Jūrmalā un Olaines novadā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Decembrī zemāki siltumenerģijas tarifi spēkā stāsies četriem komersantiem, savukārt pieciem, kuriem iepriekšējo mēnešos tarifi samazināti, tie atkal nedaudz palielināsies, liecina Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) informācija.

Joprojām saglabājas tendence, ka lielākajai daļai siltumapgādes komersantu tarifi samazinās kurināmā cenu izmaiņu dēļ. Vienlaikus ir arī komersanti, kuriem tarifi palielinās – tas saistīts ar nelielu kurināmā izmaksu kāpumu, salīdzinot ar vasaras mēnešos piemēroto. Savukārt atsevišķās apdzīvotās vietās, kur iepriekšējā apkures sezonā tarifi netika pārskatīti, šobrīd atbilstoši aktuālajām kurināmā cenām aprēķinātie tarifi ir augstāki.

Pēc SPRK datiem, zemāki tarifi no 1. decembra būs Aucē, Bēnē un Lielauces ciemā (70,42 EUR/MWh), Jēkabpilī (61,34 EUR/MWh), Mālpilī (86,22 EUR/MWh) un Ventspilī (84,15 (EUR/MWh).

Savukārt neliels tarifu pieaugums no 1. decembra gaidāms Iecavā (59,06 EUR/MWh), Jūrmalā (89,40 EUR/MWh), Olainē un Pārolaines ciemā (89,70 EUR/MWh), Jaunolainē un Stūnīšos (89,18 EUR/MWh), Viļānos (77,94 EUR/MWh), Valmierā un Viestura laukumā (74,41 EUR/MWh).

SPRK tarifus apstiprina bez pievienotās vērtības nodokļa.

“Kurināmā resursu tirgos  būtiskas izmaiņas nav notikušas. Vienlaikus nevar izslēgt, ka, saglabājoties zemai gaisa temperatūrai, energoresursu cenas var pieaugt. Iedzīvotājiem Latvijā noteikti jāņem vērā, ka aukstāka laika iestāšanās būs jūtama arī decembrī saņemtajos siltumenerģijas rēķinos saistībā ar lielāku patērēto siltumenerģijas daudzumu apkurei. Līdz ar to arī pie zemākiem tarifiem rēķina apmērs var būt lielāks, salīdzinot ar saņemto rēķinu novembrī,” skaidro SPRK Enerģētikas departamenta direktors Jānis Negribs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.