Menu
 

Drošības uzlabošanai pārbūvēs Kantora un Lielās ielas krustojumu Mārupē

  • Autors:  LETA
Foto - google.com Foto - google.com

Drošības uzlabošanai pārbūvēs Kantora un Lielās ielas krustojumu Mārupē, informēja Mārupes novada pašvaldībā.

Pamatojoties uz satiksmes intensitātes datiem un augsto satiksmes negadījumu skaitu šajā krustojumā, pašvaldība pirms vairākiem gadiem vērsās valsts SIA "Latvijas Valsts ceļi" (LVC), lai meklētu atbilstošāko risinājumu satiksmes drošības uzlabošanai.

Izvērtējot krustojuma izpētes datus, tika secināts, ka piemērotākais risinājums būtu aprīkot krustojumu ar luksoforu, to paplašinot un izveidojot nogriešanās joslas.

Pērn oktobrī noslēdzās iepirkums par projekta izstrādi satiksmes drošības uzlabošanai minētajā krustojumā. Kā liecina Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā publicētā informācija, konkursā uzvarēja SIA "Vertex projekti", kas apņēmās projektu izstrādāt par 39 121 eiro.

Taču, tika saņemti Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) iebildumi, jo, īstenojot krustojuma pārbūvi, nepieciešams nozāģēt kopumā 13 melnalkšņus, no kuriem trīs ir valsts nozīmes aizsargājami koki - dižkoki. 

Viens no dižkokiem un tam blakus esošais koks atzinumā ir novērtēti kā ekoloģiski vērtīgi, jo šo koku sakņu kakla zonā konstatēti īpaši aizsargājamās kukaiņu sugas - spožās skudras "Lasius fuliginosus".

Krustojuma pārbūvei tika vērtēti arī citi alternatīvi risinājumi, tomēr tie nespētu efektīvi mazināt sabiedrības drošības riskus, tāpēc DAP atkārtoti vērtēja nepieciešamību cirst kokus krustojuma pārbūvei, ļaujot kokus nocirst, tos pārvietojot.

Pašvaldība norāda, ka veiks nepieciešamos uzraudzības pasākumus, lai pārvietotu aizsargājamās sugas apdzīvotās koku daļas uz pašvaldībai piederošiem zemes gabaliem, kuros ir mežaudze.

Plānots, ka krustojuma pārbūves darbi varētu tikt sākti 2024.gada pirmajā pusē.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.