Menu
 

Aicina pieteikties Ziemassvētku rotājumu konkursam "Uzmirdzi Ķekavas novadā!"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Ķekavas novada pašvaldība aicina novada iedzīvotājus un vietējos uzņēmumus piedalīties Ziemassvētku rotājumu konkursā “Uzmirdzi Ķekavas novadā”, piesakot Ziemassvētku tematikai atbilstoši izrotātus īpašumus, vēsta pašvaldība. Pieteikšanās līdz 19. decembra plkst. 12.00.

Atbilstoši konkursa nolikumam var pieteikt Ziemassvētku tematikai izrotātus īpašumus, kas atrodas Ķekavas novada teritorijā un atbilst kādai no piecām vērtēšanas kategorijām:
- individuālās dzīvojamās mājas un to pagalmi;
- daudzdzīvokļu dzīvojamo māju balkoni, lodžijas un logi;
- uzņēmumu vai sabiedrisko iestāžu ēkas un to piegulošās teritorijas;
- uzņēmumu vai sabiedrisko iestāžu logi un skatlogi;
- Ziemassvētku egle (augstumā no 2,7 m).

Rīkotāji norāda, ka šogad nolikumā ieviestas dažas izmaiņas. Viens no vērtēšanas kritērijiem būs “novitāte” jeb jaunradītā vērtība. Tāpēc pašvaldība aicina konkursa patstāvīgos dalībniekus jau laikus apdomāt kādas jaunas idejas, kompozīcijas vai dekoratīvus elementus varētu ieviest, jo, atkārtojot iepriekšējā gada noformējumu, vērtējumā daudz punktus iegūt nevarēs.

Dalībai konkursā ir iespējams izvirzīt arī sev nepiederošu īpašumu, piemēram, skaisti izrotātu kaimiņmāju. Tādā gadījumā pašvaldības speciālisti sazināsies ar pieteiktā objekta īpašnieku un piedāvās kļūt par konkursa dalībnieku. Dalībnieki ir aicināti iesniegt vienu fotogrāfiju ar izrotāto objektu, kura tiks izmantota nominācijas “Iedzīvotāju simpātija” interneta balsojumam.

Janvāra sākumā pieteiktos objektus apskatīs un novērtēs konkursa vērtēšanas komisija diennakts gaišajā vai tumšajā laikā atkarībā no pieteikumā norādītā rotājumu eksponēšanai paredzētā diennakts laika. Pieteiktos objektus vērtēs tādā apmērā, kā tie ir redzami no publiskās ārtelpas.

Konkursa kopējais balvu fonds ir 2030 eiro. Naudas balvas saņems trīs labākie dalībnieki katrā vērtēšanas kategorijā un papildu nomināciju uzvarētāji, savukārt “Iedzīvotāju simpātija” iegūs pārsteiguma balvu.

Ikviens konkursa dalībnieks, pateicībā par svētku noskaņas radīšanu novadā, saņems nelielu dāvaniņu.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.