Menu
 

No 6.decembra jūrmalniekiem – bezmaksas braucieni vilcienā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

No trešdienas, 6. decembra, Jūrmalā deklarētie iedzīvotāji ar derīgu Jūrmalas iedzīvotāja karti var sākt izmantot bezmaksas braucienus ar vilcienu jebkurā maršrutā dzelzceļa posmā Ķemeri–Rīga–Ķemeri. Divas bezmaksas biļetes dienā pieejamas tiem Jūrmalā deklarētajiem iedzīvotājiem, kuriem ir noformēta Jūrmalas iedzīvotāja karte vai Jūrmalas skolēna apliecība, vēsta pašvaldība.

Lai izmantotu bezmaksas braucienus, dzīvesvietai Jūrmalā jābūt deklarētai uz esošā gada 1. janvāra plkst.00.00. Ja 2023. gadā dzīvesvieta nav deklarēta Jūrmalā, tad, lai brauktu vilcienā bez maksas 2024. gadā, deklarēšanās Jūrmalā jāveic līdz 2023. gada 31. decembra dienas beigām, un tādā gadījumā bezmaksas braucienus varēs izmantot no 7. janvāra.

Pirms katra brauciena ir jānoformē bezmaksas biļete, noformēt vilcienā to nevarēs. Bezmaksas biļeti var noformēt vai nu elektroniski (vilciena pasažieru pārvadātāja “Vivi” tīmekļa vietnē “vivi.lv”, mobilajā lietotnē “Vivi Latvija”), vai Jūrmalas dzelzceļa staciju kasēs. Bezmaksas biļete vilcienā ir obligāti jāreģistrē pie konduktora kontroliera – ja trīs reizes pēc kārtas tas netiks izdarīts, bezmaksas braucieni tiks bloķēti uz 120 dienām. Šāds nosacījums ieviests, lai pašvaldība varētu veikt precīzus norēķinus par braucieniem ar AS “Pasažieru vilciens”, kas veic vilciena pasažieru pārvadājumus ar zīmolu “Vivi”. 

“Jūrmalas pašvaldības prioritāte ir nodrošināt iedzīvotājiem kvalitatīvu un ērtu dzīves vidi. Tīra, no pārlieku lielas satiksmes brīva pilsētas vide, ātra un ērta pārvietošanās gan pilsētas robežās, gan nokļūšana galvaspilsētā ir svarīgs aspekts labai dzīves kvalitātei. Jūrmalai kā vienīgajai kūrortpilsētai Latvijā īpaši būtiski ir rūpēties arī par vides aizsardzību,” uzsvērusi Jūrmalas domes priekšsēdētāja Rita Sproģe.

“Valsts līmenī dzelzceļš ir noteikts kā transporta sistēmas mugurkauls, un ar bezmaksas braucienu vilcienā ieviešanu Jūrmala arī veicinās valsts stratēģijas īstenošanu videi draudzīgāka transporta izmantošanā. Sadarbībā ar AS “Pasažieru vilciens” esam paveikuši lielu un sarežģītu darbu sistēmas izstrādē un ieviešanā, ceru, ka paveiktais kalpos par piemēru arī citām pilsētām.”

Kopš 2018. gada Jūrmalas iedzīvotājiem braukšana pilsētas autobusos ir bez maksas, un turpmāk arī divi braucieni dienā ar vilcienu jūrmalniekiem būs pieejami bez maksas. Tas ir pašvaldības mērķtiecīgs solis gan uzlabot iedzīvotāju mobilitātes iespējas, gan arī rūpēs par vidi veicināt videi draudzīgāka transporta izmantošanu, samazināt autotransporta satiksmes intensitāti.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.