Menu
 

Rīgas un Pierīgas mežos vērojama bīstama sniegliece un snieglauze

  • Autors:  Apriņķis.lv/LETA
Foto - "Rīgas meži" Foto - "Rīgas meži"
Rīgas un Pierīgas mežos sniegs uz koku zariem kļūst aizvien “smagāks”, tādēļ vērojama zaru un koku liekšanās jeb sniegliece vai lūšana jeb snieglauze. Šāda potenciāla bīstamība var saglabāties nākamās divas trīs dienas, informē SIA "Rīgas meži".

Uzņēmumā atzīmē, ka tiek sekots līdzi situācijai un potenciāli bīstamie gadījumi tiek novērsti, piemēram, Rīgas mežos un Gaujas mežniecībā, kur gar Mālpils ceļa malu bija liekti un arī lūzuši koki, bīstami saliekušies koki ir nozāģēti. "Tomēr, ja esat mūsu mežos, aicinām būt ļoti uzmanīgiem – labāk izvēlēties maršrutus, kas ved pa jaunaudzēm vai klajākām vietām un netuvoties lielajiem kokiem, ja to zari ir pārāk noliekušies," norāda uzņēmuma pārstāvji, aicinot sargāt sevi un savu īpašumu un nenovietot transportlīdzekļus vietās, kur ir noliekušies koki vai to zari.
 
"Rīgas mežu" mežsargi ziņo, ka līdzīga apjoma snieglieces un snieglauzes mežos tika novērota pirms vairāk nekā 10 gadiem, kad zem smagajām sniega kupenām Pierīgā tika nolauzti ļoti daudzi koki un to zari.
Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.