Menu
 

Tuvākajos gados elektroapgādes uzlabošanā Siguldas novadā plāno ieguldīt 3,7 miljonus eiro

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - www.sigulda.lv Foto - www.sigulda.lv

Lai uzlabotu elektroapgādes drošumu un kvalitāti Siguldas pilsētā un novadā, elektroenerģijas sadales sistēmas operators AS “Sadales tīkls” tuvākajos gados plāno vērienīgas investīcijas elektroapgādes infrastruktūras modernizācijā, tostarp Ķiparu un Nurmižu apkaimē, kur saistībā ar elektrolīnijas atrašanos gravas teritorijā vērojami biežāki elektroapgādes traucējumi, informē Siguldas novada pašvaldībā.

Kopējais investīciju apjoms 2024. un 2025.gadā plānots apmēram 3,7 miljoni eiro (daļa no tā – Eiropas Savienības Atveseļošanas fonda līdzekļi). Par plānotajām investīcijām un citām aktualitātēm “Sadales tīkla” pārstāvji pastāstīja Siguldas pašvaldības pārstāvjiem klātienes vizītē decembra sākumā.

Elektrolīnija, kas nodrošina elektroenerģijas piegādi iedzīvotājiem Ķiparos un Nurmižos, kopumā ir labā tehniskā stāvoklī, taču problemātika saistīta ar atrašanās vietu – tā šķērso gravu, kas ietekmē radušos bojājumu raksturu, to novēršanas ilgumu. Lai uzlabotu elektroapgādi apkaimē, ieplānoti apjomīgi attiecīgā elektrotīkla pārbūves darbi, to skaitā rezerves elektrolīniju izbūve, kas bojājumu gadījumos ļautu veikt pārslēgumus, operatīvi atjaunojot klientiem elektroapgādi (vēl pirms pabeigti remonta darbi). Patlaban jau notiek darbs pie pārbūves projekta sagatavošanas. Papildus vēl līdz 2023.gada beigām minētajā teritorijā tiks veikti elektrolīniju trašu tīrīšanas darbi, teritoriju ap gaisvadu līnijām atbrīvojot no potenciāli bīstamiem kokiem, krūmiem un zariem, vēsta pašvaldībā.

“Sadales operatora pārvaldībā ir elektrolīnijas visā Latvijā, un to kopgarums pārsniedz 92 tūkstošus kilometru. Lai pakāpeniski modernizētu milzīgo elektrosaimniecību, ik gadu plānojam investīciju projektus, tam paredzot ne vien iekšējo finansējumu, bet arī “Sadales tīklam” piešķirtos Eiropas Savienības Atveseļošanas fonda līdzekļus. Arī konkrētais pārbūves projekts Ķiparos un Nurmižos savlaicīgi iekļauts investīciju objektu plānā, to esam izvirzījuši kā prioritāru, tāpēc tā iespējami ātrākai virzībai sadarbosimies ar Siguldas novada pašvaldību – liels paldies par konstruktīvo tikšanos! Apzināmies nākotnes elektrifikācijas tendences un to, ka drošs, stiprs elektrotīkls kļūs arvien būtiskāks katra uzņēmēja un katra iedzīvotāja ikdienā,” norāda “Sadales tīkla” valdes priekšsēdētājs Sandis Jansons.

Jau 2024.gadā ieplānots sākt vēl virkni elektrotīkla pārbūves un modernizācijas darbu, kas ļaus uzlabot elektroapgādes pakalpojuma kvalitāti iedzīvotājiem Allažu, Inčukalna, Krimuldas, Lēdurgas, kā arī Ropažu apkaimē. Tāpat ieplānoti elektrolīniju pārbūves darbi Siguldas pilsētā. Kopējais finansējuma apjoms 2024.gadā plānots apmēram 1,4 miljonu eiro apjomā.

2025.gadā plānots turpināt ieguldījumus elektrolīnijās, lai uzlabotu pakalpojuma kvalitāti un drošumu dažādās Siguldas apkaimēs (Allažu, Inčukalna, Krimuldas, Mālpils un Mores pagastā), kā arī Siguldas pilsētā. 2025.gadā tam paredzēti kopumā ap 2,3 miljoni eiro, norāda pašvaldībā.

Ar plānotajiem elektrotīkla investīciju projektiem un to aktuālo statusu dažādos novados iedzīvotāji var iepazīties “Sadales tīkla” tīmekļa vietnē www.sadalestikls.lv pieejamā Elektrolīniju rekonstrukcijas darbu kartē.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.