Menu
 

Siguldas novada pašvaldība iegūst titulu "Ģimenei draudzīgākā pašvaldība Latvijā 2023"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - sigulda.lv Foto - sigulda.lv

Kultūras centrā “Ulbrokas pērle” norisinājās ģimeņu forums “Ja vien mēs vairāk sarunātos”. Foruma noslēgumā svinīgā apbalvošanas ceremonijā tika godināti konkursa “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība Latvijā 2023” finālisti, kā arī paziņots šī gada titula ieguvējs. Izvērtējot pašvaldību sniegto informāciju, kā arī vērtēšanas komisijas iegūtos datus, par ģimenei draudzīgāko pašvaldību Latvijā 2023. gadā atzīta Siguldas novada pašvaldība.

Sabiedrības integrācijas fondā atgādina, ka šogad konkursam bija pieteikušās 32 no 43 pašvaldībām un vērtēšana notika trīs kārtās. Vērtējot pašvaldību sniegtos datus par pieejamajiem pakalpojumiem tādās sadaļās kā, piemēram, transporta un izglītības nodrošināšana, publiskā infrastruktūra, kā arī iekļaujoši pasākumi ģimenēm, finālam tika izvirzītas deviņas pašvaldības. Konkursa finālistus klātienē apmeklēja vērtēšanas komisijas eksperti, un gala balsojumā titulu “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība Latvijā 2023” un naudas balvu 30 000 eiro un arī pirmo vietu Rīgas plānošanas reģionā ieguva Siguldas novada pašvaldība.

“Šogad vērtēšanas procesā redzējām, ka Siguldas pašvaldība īpaši uzslavējama par lasītprasmes veicināšanu bērnu vidū, iedzīvotāju iesaisti lēmumu pieņemšanā, kā arī sociālo drošības un aizsardzības tīklu iedzīvotājiem,” stāsta Sabiedrības integrācijas fonda sekretariāta direktore Zaiga Pūce.

Vērtēšanas komisija norāda, ka progress ir acīmredzams, taču joprojām ir jomas, kurās ir nepieciešami uzlabojumi, piemēram, infrastruktūras attīstība, kā arī veselības aprūpes jautājumi. Salīdzinot ar 2017. gadu, redzams, ka tolaik bija pašvaldības, kurās nepiešķīra bērna piedzimšanas pabalstu, bet tajās pašvaldībās, kur tas bija, pabalsta lielums bija aptuveni 250 eiro, savukārt šogad tas ir krietni lielāks, sasniedzot maksimālo summu 620 eiro.

“Esam gandarīti un lepni, ka mūsu darbs tiek novērtēts. Titula iegūšana ir Siguldas novada pašvaldības, kā arī katras ģimenes kopīgs sasniegums. Protams, nedrīkst apstāties pie sasniegtā, ir jāturpina iesāktais un titula iegūšana uzliek papildus atbildību par ikkatra iedzīvotāja labbūtību,“ pēc titula iegūšanas stāsta Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja Līga Sausiņa.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.