Menu
 

Pēc renovācijas atklāta Baldones pilsētas pārvaldes ēka

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Ķekavas novada pašvaldība Foto - Ķekavas novada pašvaldība

Ķekavas novadā noslēgušies Baldones pilsētas pārvaldes ēkas energoefektivitātes paaugstināšanas būvdarbi. Projekta ietvaros veikta atjaunojamos energoresursus izmantojošu enerģiju ražojošu avotu iegāde un uzlabota vides pieejamība personām ar kustību traucējumiem.

Kā vēsta novada pašvaldība, pamatojoties uz sertificēta energoauditora izstrādātu energosertifikātu, šā gada 2. janvārī Baldones pilsētas pārvaldes ēkā Pārupes ielā 3 tika uzsākti sagatavošanās darbi ēkas renovācijai.  Būvdarbu laikā tika veikta fasādes sienu siltināšana un remonts, jumta siltināšana, durvju un logu bloku montāža, kā arī gaismekļu nomaiņa pret energoefektīviem LED gaismekļiem. Tāpat veikta esošā siltumavota (elektriskā katla) nomaiņa pret siltumsūkni (gaiss-ūdens) un saules paneļu (bateriju) uzstādīšana elektroenerģijas ražošanai.

Lai veicinātu Baldones pilsētas pārvaldes ēkas pieejamību personām ar kustību traucējumiem, projekta ietvaros pie centrālās ieejas uzstādīts panduss un ierīkots pacēlājs.

Ķekavas novada domes informācija liecina, ka kopējās projekta izmaksas ir 1 077 000 eiro, no kuriem 915 450 eiro ir Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums, 24 232,50 eiro – valsts budžeta dotācija pašvaldībām, 137 317,50 eiro – pašvaldības līdzfinansējums. Projekta būvdarbos izmantotie materiāli ir videi draudzīgi un ilgmūžīgi un piemēroti ēkas specifikai.

Būvdarbus veica SIA “Build-Invest Latvia”.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.