Menu
 

Ķekavā seminārā "Rupors" vingrina Zemessardzes, Rīgas un Zemgales institūciju komunikāciju krīzes situācijās

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – publicitātes Foto – publicitātes

Piektdien Ķekavā notika Zemessardzes organizētais komunikācijas seminārs “Rupors”, lai stiprinātu Zemessardzes 1. Rīgas brigādes un tās atbildības teritorijas valsts un pašvaldību iestāžu komunikācijas speciālistu un citu atbildīgo amatpersonu vienotu izpratni par komunikācijas nozīmi un metodēm militāra apdraudējuma gadījumā.

Seminārā piedalījās pārstāvji no Rīgas un Pierīgas valsts un pašvaldību iestādēm – novadu domēm, Zemessardzes, Valsts policijas, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta un Valsts robežsardzes, pavēstīja Zemessardzes 1. Rīgas brigādes komunikācijas daļā. Iniciatīva Latvijas reģionos rīkot izzinošus un praktiskus seminārus apliecina komunikācijas speciālistu lomu vēl efektīvākam civilās aizsardzības komisiju darbam pašvaldībās un akcentē komunikācijas speciālistu veikumu kā būtisku krīžu pārvarēšanas elementu.

Praktiskais visaptverošas valsts aizsardzības sistēmas uzdevums ir katrai valsts institūcijai noteikt konkrētus darāmos darbus un lomas valsts aizsardzībā. Zemessardzes pieredze rāda cik svarīgi nostiprināt izpratni par atbildību sadalījumu un praktisko rīcību militāra apdraudējuma gadījumā.

Semināra ievaddaļā Valsts kancelejas, Aizsardzības ministrijas un Zemessardzes pārstāvji informēja par aktuālo drošības situāciju un hibrīddraudiem, valsts un pašvaldību lomu krīzes komunikācijā, kā arī informācijas kara izpausmēm. Savukārt praktiskajā daļā semināra dalībnieki apzinājās katras institūcijas iespējas un līdzekļus, lai pēc iespējas efektīvi katrs savas kompetences ietvaros sasniegtu un informētu sabiedrību, kopīgi apzinot mērķauditorijas, komunikācijas metodes un aktivitātes, lai efektīvāk sasniegtu iedzīvotājus militāra apdraudējuma gadījumā.

Visaptverošas valsts aizsardzības sistēmas mērķis ir padziļināt visu valsts institūciju sadarbību, nodrošināt efektīvu publiskās un privātās partnerības mehānismu izstrādi, paaugstināt sabiedrības izpratni par iespējām aizsargāt sevi, savu ģimeni un Latvijas valsti, kā arī izstrādāt sabiedrības pašorganizēšanās instrumentus krīzes gadījumos, norāda Zemessardzē.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.