Menu
 

Mārupē atklāts jauns nolietotās elektrotehnikas savākšanas punkts

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Paplašinot un uzlabojot nolietotās elektrotehnikas savākšanas infrastruktūru, SIA “Eco Baltia vide” sadarbībā ar “Latvijas Zaļo punktu” atklājusi jaunu nolietotās elektrotehnikas savākšanas punktu Mārupē, Vērdiņu ielā, pie “Business Garden Rīga” virszemes autostāvvietas, informē “Eco Baltia vide”.

Punkts sāks darboties no 19.decembra, un tajā iedzīvotāji aicināti bez maksas atbrīvoties no nolietotās vai nevajadzīgās elektrotehnikas. Jaunā elektrotehnikas savākšanas punkta darba laiks būs katru dienu no plkst.16.00 līdz 20.00, izņemot pirmdienas, kad punkts nestrādās. Pieņemšanas punktā strādās darbinieks, un elektrotehniku varēs nodot tikai punkta darba laikā. Uzņēmuma pārstāvji lūdz ņemt vērā, ka elektrotehniku pie punkta atstāt nedrīkst.

Jaunajā elektronikas nodošanas punktā bez maksas var nodot gan lielo sadzīves tehniku, tostarp ledusskapjus, veļasmašīnas, plītis, trauku mazgājamās mašīnas un citas iekārtas, kuru nodošana nereti ir ierobežota. Tāpat punktā var nodot arī mazo tehniku, piemēram, mikroviļņu krāsnis, blenderus, elektriskos svarus, fēnus, virtuves kombainus un citas ierīces. Punktā var nodot arī uzkrātās baterijas un akumulatorus.

Uzņēmuma pārstāvji aicina ievērot, ka šķirošanas punktā var nodot tikai elektropreces, akumulatorus un baterijas. Netiks pieņemti citi atkritumu veidi, piemēram, mēbeles, logi, durvis, podi u.c.

“Eco Baltia vide” un “Latvijas Zaļais punkts” atgādina, ka ikdienā veco elektroniku iedzīvotāji var nodot vairāk nekā 70 atkritumu šķirošanas laukumos visā Latvijā. Mazo tehniku un baterijas var nodot arī tirdzniecības vietās, kur uzstādītas speciālās šķirošanas kastes. Šķirošanas laukumu, kā arī specializētie bateriju nodošanas punkti, apkopoti “Latvijas Zaļā punkta” digitālajā šķirošanas kartē.

Svarīgi zināt un atcerēties, ka nolietota elektrotehnika un baterijas ir videi kaitīgie atkritumi, kuru sastāvā var būt bīstamas vielas, piemēram, svins, kadmijs, alva u.c. Turpretim, ja elektrotehniku un baterijas pārstrādā, rodas jaunas izejvielas, kas ir derīgas atkārtotai dažādu priekšmetu ražošanai. Līdz ar to, atbildīgi šķirojot, ir iespējams samazināt arī pirmreizējo dabas resursu izmantošanu, atgādina “Eco Baltia vide” pārstāvji.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.