Menu
 

Iedzīvotāji aicina ņemt vērā viņu viedokli, lemjot par Garkalnes pievienošanu Ādažu novadam

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Ropažu novada Garkalnes iedzīvotāji aicina ņemt vērā viņu viedokli, lemjot par Garkalnes pievienošanu Ādažu novadam, teikts Garkalnes iedzīvotāju atklātajā vēstulē Saeimai, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrei Ingai Bērziņai (JV), Ādažu novada domes priekšsēdētajai un deputātiem.

Garkalnes iedzīvotāji aicina respektēt iedzīvotāju vairākuma nostāju.

Vēstulē norādīts, ka iedzīvotāju aptaujā par Garkalnes pagasta nākotni kopumā atbildes snieguši 1920 respondenti. No tiem 1231 jeb 71% atbalstīja Garkalnes pievienošanu Ādažu novadam.

Viņuprāt, faktiskais atbalsts esot lielāks, jo daļa Garkalnes iedzīvotāju esot deklarējušies Ādažu novadā, lai varētu nodrošināt sev un bērniem sasniedzamu poliklīniku, skolu un bērnudārzu. Tas tiek darīts jo Ādažu pirmskolas iestādes, pamatskola un vidusskola ir Garkalnei tuvākās vispārīgās izglītības iestādes, kurās mācās daudzi Garkalnes novada izglītojamie, bet ģeogrāfiski tām var piekļūt tikai no Ādažu novada.

Ulbrokas skola atrodas trīs reizes tālāk, un nepastāv nekāds sabiedriskā transporta savienojums ar Garkalnes novada ciematiem. Šī esot tikai viena no daudz ačgārnībām esošajā Ropažu novadā.

Iedzīvotāji norāda, ka, pieņemot lēmumu par Garkalnes pagasta pievienošanu Ādažu novadam esot iespēja novērst administratīvi reģionālās reformas kļūdu, kas jau no lēmējvaras ir atzīta un tās novēršana iestrādāta Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumā.

Kā ziņots, lēmumprojekts par Garkalnes pagasta sadalīšanas plānu pirms tā apstiprināšanas domē 21.decembrī tiks skatīts Ropažu novada domes Finanšu komitejā. Gala lēmums būs jāpieņem Ropažu novada domes sēdē, un līdz gada beigām jānodod Ādažu novadam.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.