Menu
 

Ropažu novada Finanšu komiteja atbalsta Garkalnes pagasta sadalīšanu, Baltezeru atdodot Ādažu novadam

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Ceturtdien Ropažu novada Finanšu komiteja atbalstīja Garkalnes sadalīšanu, Baltezera ciemu atdodot Ādažu novadam.

Papildus Baltezera ciemam tiek piedāvāts nodot Ādažu novadam atsevišķas vietas, kas ļautu veiksmīgāk apsaimniekot, attīstīt un uzturēt teritorijas, piemēram, Ādažu novadam plānots nodot ciema "Mārsili" attīstībai nepieciešamo teritoriju. Savulaik administratīvi teritoriālās reformas plāni paredzēja Ādažu novadam pievienot lielāku bijušā Garkalnes novada daļu - līdz pat Vidzemes šosejai.

Komitejas sēdē deputāti asi diskutēja par to, vai atbalstīt Garkalnes sadalīšanu un vai iedzīvotāju aptaujā paustie viedokļi ir pietiekami, lai šādu lēmumu pieņemtu.

Sēdē izskanēja informācija, ka Baltezera ciemā aptaujā par pievienošanos Ādažu novadam nobalsoja vairāk nekā 40% iedzīvotāju, bet citos Garkalnes pagasta ciemos iedzīvotāju aktivitāte bijusi mazāka. Līdz ar to neesot iespējams pieņemt "izsvērtu un pamatotu viedokli".

Savukārt kā uzsvēra deputāte Signe Grūbe ("Par"), ja tika prasīts iedzīvotāju viedoklis, tad viņiem ir jādod sajūta, ka cilvēki tiek uzklausīti un ņemti vērā. Atzīstot, ka Garkalnes sadalīšanas process neesot perfekts, viņa pauda, ka atbalstīs Baltezera pievienošanu Ādažu novadam.

Par Garklanes pagasta sadalīšanu nobalsoja 10 deputāti, bet pret bija pieci.

Kā ziņots, Garkalnes pagasta sadalīšanas plāna gala variants tiks izskatīts Ropažu novada domes sēdē 27.decembrī, pēc tam plāns tiks nosūtīts Ādažu novada pašvaldībai.

No 30.oktobra līdz 28.novembrim notika Garkalnes pagasta sadalīšanas plāna projekta publiskā apspriešana un iedzīvotāju aptauja. Tajā lielākā daļa aptaujas dalībnieku no Garkalnes pagasta pauda atbalstu pievienošanai Ādažu novadam. Trešdien Garkalnes iedzīvotāji izplatīja atklātu vēstuli, kurā aicināja ņemt vērā viņu viedokli, lemjot par Garkalnes pievienošanu Ādažu novadam.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.