Menu
 

Ministre Bērziņa plāno apmeklēt Ropažu un Ādažu novadu pašvaldības, lai pārrunātu Garkalnes sadalīšanas variantus

  • Autors:  LETA
oto - Gatis Rozenfelds, Valsts kanceleja oto - Gatis Rozenfelds, Valsts kanceleja

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV) nākamnedēļ plāno apmeklēt gan Ropažu, gan Ādažu novadu pašvaldības, lai pārrunātu iespējamos Garkalnes sadalīšanas variantus.

Viņa norādīja, ka pēc Ropažu novada pašvaldības lēmuma par iespējamo sadalīšanas piedāvājumu savs lēmums būs jāpieņem arī Ādažu novada pašvaldībai.

Ministre plāno apmeklēt pašvaldības, lai pārrunātu iespējamos risinājumus. 

Bērziņa uzsvēra, ka lēmumiem jābūt izsvērtiem, izvērtējot sabiedrības viedokli, kā arī ekonomiskos un telpiskos kritērijus.

Kā ziņots, trešdien Ropažu novada dome atbalstīja Baltezera ciema pievienošanu Ādažu novadam.

Papildus Baltezera ciemam tiek piedāvāts nodot Ādažu novadam vēl atsevišķas vietas, kas ļautu veiksmīgāk apsaimniekot, attīstīt un uzturēt teritorijas, piemēram, Ādažu novadam plānots nodot ciema "Mārsili" attīstībai nepieciešamo teritoriju.

Savulaik administratīvi teritoriālās reformas plāni paredzēja Ādažu novadam pievienot lielāku bijušā Garkalnes novada daļu - līdz pat Vidzemes šosejai.

Kā ziņots, Garkalnes pagasta sadalīšanas plāna gala variants tiks nosūtīts Ādažu novada pašvaldībai.

Savukārt gala lēmumu pa Garkalnes pagasta sadalīšanu būs jāpieņem Saeimai.

No 30.oktobra līdz 28.novembrim notika Garkalnes pagasta sadalīšanas plāna projekta publiskā apspriešana un iedzīvotāju aptauja. Tajā lielākā daļa aptaujas dalībnieku no Garkalnes pagasta pauda atbalstu pievienošanai Ādažu novadam. Trešdien Garkalnes iedzīvotāji izplatīja atklātu vēstuli, kurā aicināja ņemt vērā viņu viedokli, lemjot par Garkalnes pievienošanu Ādažu novadam.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.