Menu
 

Jūrmalas pašvaldības 2024.gada budžetā plānots 4% ieņēmumu pieaugums

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Jūrmalas dome 28.decembrī apstiprināja pašvaldības konsolidēto budžetu 2024.gadam. Plānots, ka pašvaldības budžeta ieņēmumi 2024. gadā būs 107,5 miljoni eiro, kas ir par 4% vairāk nekā 2023. gadā. Jūrmalas valstspilsētas administrācijas Sabiedrisko attiecību nodaļā pavēstīja, ka galvenais budžeta pieauguma avots ir ieņēmumu palielinājums no iedzīvotāju ienākuma nodokļa, kas kopumā plānoti 68,1 miljona eiro apmērā un veido 63% no kopējiem pašvaldības budžeta ieņēmumiem.

Veidojot 2024. gada budžetu, būtiskākais bija saglabāt un paplašināt esošos pašvaldības noteiktos atvieglojumus, sociālās garantijas un pabalstus Jūrmalā deklarētajiem iedzīvotājiem, kā arī īstenot iesāktos lielos pilsētas infrastruktūras objektus, norāda pašvaldībā. Pabalstu izmaksai un sociālās palīdzības un aizsardzības nodrošināšanai kopumā pašvaldības budžetā paredzētais finansējums ir 11,2 miljoni eiro.

Jūrmalā deklarētajiem iedzīvotājiem tiks saglabāts atvieglojums nekustamā īpašuma nodoklim par zemi 90% apmērā. Jūrmalas pašvaldības skolās un bērnudārzos joprojām tiks nodrošināta bezmaksas ēdināšana, kam budžetā paredzēti 2,9 miljoni eiro. Deklarētajiem jūrmalniekiem ar Jūrmalas iedzīvotāja karti pieejami divi braucieni dienā vilcienā posmā Ķemeri-Rīga-Ķemeri, tam budžetā paredzēti 1,8 miljoni eiro. Joprojām arī visiem jūrmalniekiem ar “Jūrmalas iedzīvotāja karti” tāpat kā līdz šim pilsētas sabiedriskais transports būs bez maksas, kam pašvaldības budžetā paredzēti 2,2 miljoni eiro.

Jūrmalnieku ģimenes joprojām varēs saņemt pašvaldības pabalstu 500 eiro jaundzimušā aprūpei, kas budžetā sastāda 288 tūkstošus eiro. Pensijas vecuma iedzīvotājiem arī nākamgad tiks nodrošināts pabalsts zāļu iegādei un ārstniecības pakalpojumu saņemšanai līdz 150 eiro, kas budžetā veido 1,6 miljonus eiro.

Ielu, ceļu infrastruktūras atjaunošanā, tajā skaitā Dzintaru viadukta pārbūvei 2024. gadā paredzēts ieguldīt 8,4 miljonus eiro, Lielupes krasta stiprināšanas projekta pabeigšanai paredzēti 2,5 miljoni eiro. Plānots pabeigt Jūrmalas Aspazijas pamatskolas ēkas pārbūvi un papildus vispārējai izglītības iestāžu finansēšanas kārtībai iegādāties skolai aprīkojumu mācību procesa nodrošināšanai, 2024. gadā tam paredzot aptuveni 3,8 miljonus eiro. Paredzēts atjaunot Jaundubultu pamatskolas un Mežmalas pamatskolas stadionus, pārbūvēt pirmsskolas izglītības iestādi “Bitīte”, kā arī paredzēti līdzekļi citu pašvaldības izglītības iestāžu atjaunošanai 794 tūkstošu eiro apmērā.

Pēc pašvaldības informācijas, nākamgad viena no prioritātēm izglītības kvalitātes paaugstināšana un izglītības iestāžu materiāltehniskās bāzes uzlabošana, un izglītības jomas attīstībā pašvaldība nākamgad ieguldīs 31,3% no kopējā budžeta jeb 37,7 miljonus eiro, kas ir par 2,5 miljoniem eiro vairāk nekā iepriekšējā gadā. Vairāk līdzekļu ieguldīs sabiedriskās kārtības un drošības jomā, plānots uzlabot policijas aprīkojuma bāzi, kopumā nozarei paredzot 3,9 miljonus eiro.

Budžeta ieņēmumu daļa 2024. gadā pret 2023. gada budžeta ieņēmumiem palielināsies par 4% un būs 107,5 miljoni eiro. Izdevumi 2024. gadā plānoti 120,5 miljoni eiro, kas ir par 14% mazāk nekā iepriekšējā gadā. Starpību starp izdevumiem un ieņēmumiem sedz prognozētais 2023. gada budžeta atlikums 11,3 miljonu eiro apmērā un plānotie aizņēmumi.

2024.gadā Jūrmalas iemaksas pašvaldību izlīdzināšanas fondā būs lielākas, un Jūrmala šim nolūkam novirzīs 10,6 miljonus eiro.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.