Menu
 

Ādažu pašvaldība par miljonu eiro iegādāsies zemi jaunas skolas būvniecībai

  • Autors:  LETA
Ilustrācija - adazunovads.lv Ilustrācija - adazunovads.lv

Ādažu novada dome nolēmusi par 1 037 000 eiro iegādāties zemi jaunas skolas būvniecībai.

Deputāti atbalstīja Podnieku apkaimē esošā nekustamā īpašuma "Liepnieki" iegādi. Tas ir 5,2 hektārus liels zemes gabals, kas atrodas Podnieku un Krastupes ielu krustojumā.

Minētajā vietā pašvaldība vēlas būvēt izglītības iestādi 1. - 9.klasei un tai nepieciešamo sporta infrastruktūru. 

Tādējādi plānots nodrošināt pamatskolas izglītības un sporta pieejamību lielākajai daļai Ūbeļu-Krastupes ielu daudzdzīvokļu māju iedzīvotājiem, kā arī Garkalnes, Alderu un Baltezera iedzīvotājiem.

LETA jau ziņoja, ka domes Attīstības komiteja atbalstīja jaunas izglītības iestādes izveidi Ādažos 800 skolēniem.

Pašreizējās prognozes liecina, ka līdz 2030.gadam pašvaldībā pieaugs gan iedzīvotāju, gan skolēnu skaits.

Starp novadā deklarētajiem iedzīvotājiem šobrīd ārpus novada mācās 973 skolēni. No Ādažu pilsētas un pagasta ārpus novada mācās 488 skolēni, bet no Carnikavas pagasta - 485 skolēni, kas radot papildu slogu pašvaldības budžetam.

Ādažu vidusskolā pašlaik trūkstot vietu mācību procesa organizēšanai, kas rada nepieciešamību kā pamatklases izmantot specializētos mācību kabinetus. Šādā veidā telpas pielāgotas 170 bērniem.

Turpmākajos gados vietu trūkums Ādažu vidusskolā kļūšot izteiktāks. Tādēļ pašvaldība meklēja iespējas jaunas izglītības iestādes izveidei 1.-9.klasei.

Pēc informācijas analīzes no piecām potenciālajām vietām iestādes būvniecībai visaugstāk tika novērtēts nekustamais īpašums "Liepnieki".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.