Menu
 

Bērziņa: No 2025.gada iedzīvotājiem aptauju veidā būs iespēja izteikt vēlmi būt vienā vai otrā novada teritorijā

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

No 2025.gada iedzīvotājiem aptauju veidā būs iespēja izteikt vēlmi būt vienā vai otrā novada teritorijā, intervijā LTV raidījuma "Rīta panorāma" teica vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV), runājot par Ropažu novada domes atbalstīto Baltezera ciema pievienošanu Ādažu novadam.

Viņa paskaidroja, ka šobrīd referendumu likumā nav paredzēta iespēja, ka var mainīt novada robežas, bet, jau izstrādājot administratīvās reformas likumu, tika sagatavoti no Ministru kabineta noteikumi, un tajos ir paredzēts, ka no 2025.gada iedzīvotājiem aptauju veidā būs iespēja izteikt vēlmi būt vienā vai otrā novada teritorijā.

Savukārt, komentējot iedzīvotāju aptauju, kurā lielākā daļa aptaujas dalībnieku no Garkalnes pagasta pauda atbalstu pievienošanai Ādažu novadam, Bērziņa teica, ka iedzīvotāju vēlmes tomēr ir būtiskas un tās noteikti ir jāvērtē, veicot jebkāda veida pārmaiņas, tai skaitā Garkalnē.

"Protams, šī brīža tiesības ir lemt domēm. Ropažu novada dome jau lēma, mēs gaidīsim Ādažu domes lēmumu," viņa turpināja.

Jau ziņots, ka Ropažu novada dome atbalstījusi Baltezera ciema pievienošanu Ādažu novadam.

Papildus Baltezera ciemam tiek piedāvāts nodot Ādažu novadam vēl atsevišķas vietas, kas ļautu veiksmīgāk apsaimniekot, attīstīt un uzturēt teritorijas, piemēram, Ādažu novadam plānots nodot ciema "Mārsili" attīstībai nepieciešamo teritoriju.

Savulaik administratīvi teritoriālās reformas plāni paredzēja Ādažu novadam pievienot lielāku bijušā Garkalnes novada daļu - līdz pat Vidzemes šosejai.

Gala lēmumu pa Garkalnes pagasta sadalīšanu būs jāpieņem Saeimai.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.