Menu
 

Ādažu pašvaldība neapmierināta ar Carnikavas pasta nodaļas slēgšanu (papildināta)

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Ādažu novada pašvaldība ir neapmierināta ar Carnikavas pasta nodaļas slēgšanu.

Kā norādīts pašvaldības mājaslapā, Ādažu novada domes priekšsēdētāja Karīna Miķelsone (LRA) sazinājusies ar satiksmes ministra biroju, lūdzot pamatot informāciju par Carnikavas pasta nodaļas slēgšanu.

Pašvaldības priekšsēdētāja uzskata, ka šis "Latvijas pasta" lēmums nav saprotams, jo novadā ir pieaugošs pakalpojumu saņēmēju skaits, turklāt Carnikavas pašvaldība jau ar ekskluzīvām nomas tiesībām atbalstīja pasta pakalpojuma sniegšanas izmaksu samazināšanu, piešķirot telpas.

Pašvaldības priekšsēdētāja lūgs meklēt risinājumu, jo saskaņā ar administratīvi teritoriālās reformu stingri tika noteikts, ka pagastu centros pakalpojumi ir jāsaglabā.

Pirms 14 gadiem, 2010.gadā, "Latvijas pasts" vēlējās slēgt Carnikavas pasta nodaļu, taču pašvaldība atbalstīja pastu, lai tas nenotiktu.

Pašvaldība vēlāk mājaslapā ievietoja informāciju, kurā norāda, ka vērsīsies valsts AS "Latvijas pasts" valdē, uzņēmuma padomē un Satiksmes ministrijā ar aicinājumu steidzami pārskatīt lēmumu par Carnikavas pasta nodaļas slēgšanu un kopā ar pašvaldību operatīvi vienoties par tās turpmākās uzturēšanas nosacījumiem.

Pašvaldība pauda gatavību turpināt ilggadējo sadarbību ar "Latvijas pastu", saglabāt Carnikavas pasta nodaļas izvietošanu esošajās telpās, kā arī finansiāli atbalstīt ar tās uzturēšanu saistītos izdevumus. 

Pašvaldības ieskatā pasta nodaļas pieejamība klātienē sniedz gan daudzu gadu gaitā pārbaudītus, zināmus un garantēti kvalitatīvus pasta un finanšu pakalpojumus, kā arī, pilda ļoti nozīmīgu sociālu funkciju iedzīvotāju ērtībām un viņu tiešajās interesēs.

Saskaņā ar VAS "Latvijas pasts" vēstuli pašvaldībai, Carnikavas pasta nodaļa klientus nodaļas telpās Carnikavā, Stacijas ielā 7, pēdējo dienu apkalpos 9.februārī. Savukārt no 12.februāra Carnikavas teritorijas iedzīvotāji pasta pakalpojumus varēs pieteikt savā dzīvesvietā.

Jau ziņots, ka "Latvijas pasta" apgrozījums 2022.gadā bija 100,009 miljoni eiro, kas ir par 5,1% mazāk nekā 2021.gadā, kā arī uzņēmums strādāja ar 2,21 miljona eiro peļņu pretēji zaudējumiem gadu iepriekš.

"Latvijas pasts" nodrošina pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. "Latvijas pasts" ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā apmēram 2500 darbinieku.

(papildināta ar 6.-8.rindkopu)
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.