Menu
 

Jūrmalā stājušās spēkā izmaiņas mājas dzīvnieku turēšanas noteikumos

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Stājušās spēkā izmaiņas Jūrmalas domes 2023.gada 28.septembra saistošajos noteikumos "Mājas (istabas) dzīvnieku turēšanas noteikumi Jūrmalas valstspilsētas administratīvajā teritorijā", liecina publikācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Noteikumos iekļauts jauns punkts, kas nosaka - noteiktie aizliegumi nav attiecināmi uz suni pavadoni vai suni asistentu, kurš tiek izmantots atbalsta sniegšanai cilvēkiem ar funkcionāliem ierobežojumiem, ja suns ir speciāli apmācīts un par to ir izsniegta apliecība.

Ar Kauguru atpūtas parku papildināts to vietu saraksts, kurās Jūrmalā aizliegts atrasties ar mājas (istabas) dzīvniekiem. Tagad ar mājas (istabas) dzīvniekiem Jūrmalā aizliegts atrasties bērnu atpūtas, sporta un rotaļu laukumos, Dzintaru Mežaparkā un Kauguru atpūtas parkā, oficiālajās peldvietās, Rīgas līča pludmalē, kā arī vietās, kurās uzstādītas speciālas zīmes (piktogrammas) vai aizliegums noteikts citos normatīvajos aktos.

Atbilstīgi Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas un Jūrmalas Administratīvās komisijas priekšlikumiem veiktas izmaiņas sodu apmērā, skaidro pašvaldībā. Atšķirībā no iepriekšējās redakcijas jaunajā redakcijā ir noteikts mazākais piemērojamais sods, kas iepriekš nebija noteikts, kā arī jaunajā redakcijā ir atšķirīgi soda apmēri par katru konkrēto pārkāpumu. Proti, par to, ka neievēro noteiktos aizliegumus publiskās vietās, iespējamais piemērojamais maksimālais sods ir lielāks nekā par klaiņojošu dzīvnieku pastāvīgu uzturēšanos nekustamā īpašuma īpašniekam piederošā objektā vai teritorijā.

Iepriekš par aizliegumu neievērošanu izteica brīdinājumu vai uzlika naudas sodu fiziskajām personām līdz 100 naudas soda vienībām (500 eiro), bet juridiskajām personām līdz 300 naudas soda vienībām (1500 eiro).

Tagad par Noteikumu neievērošanu, ja sods nav noteikts citos nozari regulējošajos normatīvajos aktos, fiziskām un juridiskām personām, piemēro brīdinājumu vai naudas sodu. Par mājas (istabas) dzīvnieku atrašanos vietās, kur tas ir aizliegts, fiziskai personai piemēro naudas sodu no divām līdz 100 naudas soda vienībām (500 eiro), bet juridiskai personai - no desmit naudas vienībām (50 eiro) līdz 300 naudas soda vienībām (1500 eiro).

Par klaiņojošu dzīvnieku pastāvīgu uzturēšanos nekustamā īpašuma īpašnieka piederošā objektā vai teritorijā- fiziskai personai piemēro naudas sodu no divām līdz astoņdesmit naudas soda vienībām, juridiskai personai no desmit naudas vienībām (50 eiro) līdz 280 naudas soda vienībām (1400 eiro).

Jauna redakcija saistošajiem noteikumiem izstrādāta galvenokārt saistībā ar to, ka 2023.gada 1.janvārī ir stājies spēkā Pašvaldību likums, kurā noteikta kārtība saistošo noteikumu izstrādei un apstiprināšanai.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.