Menu
 

Helmaņa ielas posmam Siguldā plānota nosaukuma maiņa; aicina izteikt viedokli

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - www.sigulda.lv Foto - www.sigulda.lv

Ar Siguldas novada pašvaldības domes 21.decembra lēmumu publiskai apspriešanai nodots jautājums par ielas nosaukuma maiņu Helmaņa ielas Siguldā posmam no Zinātnes ielas līdz pilsētas robežai pie Vējupītes. Apspriešanas periods noteikts līdz 6.februārim, informē Siguldas novada pašvaldībā.

Lai nodrošinātu adresācijas objekta (ēkas, dzīvokļa, apbūvei paredzētas zemes vienības) atrašanās vietas identificēšanu, adrešu numerācijai ielā jābūt sakārtotai augošā secībā. To paredz arī Ministru kabineta noteikumi – apbūvei paredzētu zemes vienību un ēku numurus ielās piešķir no ielas sākuma augošā secībā, sākot numerāciju ar pirmajiem cipariem, virzienā no apdzīvotas vietas centra uz nomali vai no galvenās ielas, piešķirot vienā ielas pusē nepāra numurus, bet otrā pusē - pāra numurus.

Helmaņa ielā Siguldā, kura līdz 2020.gadam atradās Siguldas pagasta Peltēs, numerācija nepāra numuru pusē sākta pie galvenās ielas – Zinātnes ielas, kas agrāk sakrita ar virzienu no apdzīvotas vietas centra. Šobrīd nepāra numuru pusē ēkām un zemes vienībām ir piešķirtas kopskaitā 24 adreses (numuri no 1 līdz 53, ar adresēm rezervētiem numuriem), kā arī piecās daudzdzīvokļu ēkās atrodas 84 dzīvokļi ar piesaisti ielas nepāra numuriem. Savukārt pāra numuru pusē posmā no Zinātnes ielas līdz Jūdažu ielai ir piešķirti numuri 2, 4 un 6, sākot ar numuru 2 pie Zinātnes ielas, skaidro pašvaldībā.

Helmaņa ielas posmā no Zinātnes ielas pretējā virzienā, uz Vējupīti, ir aptuveni 400 metru garš ielas posms, pie kura nepāra numuru pusē nav piešķirta neviena adrese ar piesaisti Helmaņa ielai, bet ir ēkas un zemes vienības, kurām adrese būtu piešķirama vai maināma. Pāra numuru pusē ir adresācijas numuri – 6 un 10, kuru secības virziens ir pretējs numuru secībai pārējā ielas garumā.

Ņemot vērā iepriekš aprakstīto situāciju, kā arī to, ka, Siguldas pilsētas teritorijai nākotnē paplašinoties, ielu varētu pagarināt, pievienojot posmu no pašreizējā Kūdru ceļa, attiecīgi turpinot adrešu numerāciju, racionālākais problēmas risinājums ir mainīt ielas nosaukumu Helmaņa ielas posmam no Zinātnes ielas līdz pilsētas robežai pie Vējupītes, kurā līdz šim ir piešķirtas tikai divas adreses. Tādējādi tiks saglabāta esošā numerācija Helmaņa ielas posmā no Zinātnes līdz Jūdažu ielai ar lielāku adresācijas objektu skaitu. Vienlaikus būs iespējams nodrošināt atbilstību nosacījumam par numerācijas secību virzienā no galvenās ielas (no Zinātnes ielas), norāda pašvaldības pārstāvji.

Izvēlei piedāvā trīs priekšlikumus jaunam ielas nosaukumam – Stadiona, Kūdru vai Rīta iela –, kā arī var iesniegt savu priekšlikumu. Savu viedokli var iesniegt pašvaldības pakalpojumu portālā e.sigulda.lv, autorizējoties ar kādu no piedāvātajām iespējām. Viedokli var izteikt, arī iesniedzot aizpildītu veidlapu vai iesniegumu brīvā formā pašvaldības klientu apkalpošanas centros (to darba laikā), nosūtot elektroniski parakstītu uz Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai papīra formā nosūtot pa pastu (Pils iela 16, Sigulda, Siguldas novads, LV-2150). Jebkurā aptaujas lapā vai iesniegumā jānorāda iesniedzēja vārds, uzvārds un deklarētā adrese vai uzņēmuma nosaukums un reģistrācijas numurs.

Publiskās apspriešanas laikā plānota viena tikšanās ar interesentiem - 25.janvārī plkst.17.00 Siguldas pagasta Kultūras nama telpās Zinātnes ielā 7B, Siguldā. Pēc publiskās apspriešanas apkopos publiskās apspriešanas dalībnieku viedokli, nosakot skaitliski vislielāko atbalstu ieguvušos ielas nosaukumus, ar papildu informāciju par ielai tieši piegulošo zemes vienību un ēku īpašnieku viedokļu īpatsvaru. Kopsavilkumā tiks iekļauta arī informācija par viedokļiem, kas saistīti ar apspriežamo jautājumu, bet neattiecas tieši uz ielas nosaukumu, vēsta pašvaldībā. Publiskās apspriešanas rezultātu pārskatu publicēs Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv sadaļā “Sabiedrība” – “Sabiedriskās apspriešanas”.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.