Menu
 

Gaujas Nacionālā parka tūrisma piedāvājumu popularizēs Helsinkos

  • Autors:  Apriņķis.lv
Attēls - www.entergauja.com Attēls - www.entergauja.com

Gada ieskaņā Gaujas Nacionālā parka tūrisma piedāvājumu ar zīmolu “Enter Gauja National park” prezentēs Ziemeļvalstu lielākajā starptautiskajā tūrisma izstāde un reizē vienā no nozīmīgākajām nozares izstādēm pasaulē "Matka" Helsinkos, Somijā, informē Siguldas novada pašvaldības un "Enter Gauja" pārstāvji.

No 18. līdz 21.janvārim Latvijas nacionālajā stendā ar Gaujas Nacionālā parka tūrisma piedāvājumu tūrisma jomas profesionāļus un ceļotājus iepazīstinās pieredzējušie tūrisma speciālisti no Siguldas, Cēsu un Valmieras novada un "Enter Gauja" biroja. Siguldas novadu izstādē Somijā pārstāvēs Siguldas Attīstības aģentūras Tūrisma nodaļas vadītāja Kristīne Junkure.

Pagājušajā gadā vairāk nekā 55 000 apmeklētāju ar lielu aizrautību meklēja savus nākamos ceļojuma galamērķus un iedvesmu ceļojumiem, un vairāk nekā 12 000 tūrisma profesionāļu apmeklēja izstādi, lai veicinātu biznesa attiecības un atrastu jaunas pērles saviem klientiem. Tūrisma izstāde "Matka" tiek organizēta jau vairāk nekā 30 gadus, pulcējot vairāk nekā 1000 izstādes dalībniekus – ceļojumu organizatorus –, tūrisma galamērķus, tūrisma organizācijas no vairāk nekā 90 valstīm un 50 000 līdz 80 300 ceļotāju, vēsta "Enter Gauja" pārstāvji.

Somu ceļotājus ceļojumā uz Latviju un Gaujas Nacionālo parku interesē arhitektūra, māksla, kultūra, gastronomija un daba, liecina jaunākais pētījums. Baltijā lielākais nacionālais parks – Gaujas Nacionālais parks – mūsdienās ir vieta, kur līdzās cēlām pilīm, restorāniem, vēsturiskām vecpilsētām un atpūtas vietām mīt pagātnes leģendas un bagāta dabas daudzveidība. Ik gadu somu ceļotāju skaits Gaujas Nacionālā parka reģionā pieaug. Somu ceļotāju skaits ierindojoties TOP 4 viesu sarakstā.

"Enter Gauja" tikko izveidojusi jaunu tūrisma materiālu somu valodā "Matkaopas Gaujan National Park TOP 10", iepazīstinot tūristus ar populārākajiem tūrisma objektiem Gaujas Nacionālajā parkā. Materiāls izveidots arī angļu valodā.

Ik gadu Gaujas Nacionālā parka tūrisma galamērķis tiek prezentēts tūrisma gadatirgos un lielākajās starptautiskajās tūrisma izstādēs, veidojot sadarbību ar tūrisma profesionāļiem – tūrisma operatoriem un mediju pārstāvjiem – un iepazīstinot ceļotājus ar tūrisma piedāvājumiem nacionālajā parkā, norāda "Enter Gauja" pārstāvji.

Tūrisma piedāvājums ārvalstu izstādēs tiek popularizēts, pārstāvot Gaujas Nacionālā parka galamērķa vienoto zīmolu “Enter Gauja”. Dalības mērķis ir sekmēt Gaujas Nacionālā parka atpazīstamību zem zīmola “Enter Gauja”, kā arī piesaistīt ceļotāju un tūroperatoru uzmanību ar tematiskiem piedāvājumiem. Gaujas Nacionālā parka teritorijā esošās pašvaldības – Siguldas, Cēsu un Valmieras –, kā arī "Enter Gauja" biedri kopš 2012.gada īsteno stratēģiju par Gaujas Nacionālo parku kā vienotu tūrisma galamērķi. "Enter Gauja" ir Gaujas Nacionālā parka tūrisma biedrības veidots Gaujas reģiona tūrisma klasteris, kurā darbojas vadošie reģiona tūrisma pakalpojumu sniedzēji izklaides, atpūtas, ēdināšanas un nakšņošanas jomā.

Gaujas nacionālais parks šogad tiks prezentēts arī "ITB Berlin 2024" tūrisma gadatirgū, kas norisināsies B2B formātā, tiekoties ar tūrisma profesionāļiem. ITB ir uzņēmējdarbības katalizators ceļojumu un tūrisma ekosistēmā. Enter Gaujas Nacionālais parks katru gadu piedalās ITB Berlīnē. Covid-19 globālās pandēmijas dēļ 2022. un 2021.gadā ITB notika tiešsaistē. Šogad "ITB Berlin" notiks klātienē, atzīmē "Enter Gauja" pārstāvji.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.