Menu
 

Siguldas novads atzīts par vienu no suņiem draudzīgākajiem novadiem Latvijā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Janvāra sākumā tīmekļa vietnē arsuni.lv paziņoti 2023.gada suņiem draudzīgākie novadi Latvijā. Siguldas novads aizvadītajā gadā ierindojies starp trim iemīļotākajiem – augstajā otrajā pozīcijā. Siguldas novads var lepoties ne vien ar vairākām suņiem draudzīgajām ēdināšanas vietām, bet arī dažādām maršrutu pastaigu takām, kas četrkājainajiem draugiem ļauj kārtīgi izkustēties, informē Siguldas novada pašvaldībā.

1.vietu kā 2023.gadā suņiem draudzīgākais novads Latvijā ieguvis Bauskas novads, 3.vietu dala Cēsu un Talsu novads, 4.vietā ir Dienvidkurzemes novads, bet 5.vietā ierindojas Ogres novads. Savukārt pilsētu topā, lai arī līdere Rīga paliek nepārspējama, pārējo vietu sadalījumā ir izmaiņas: 2.vietu ieguvusi Liepāja, 3.vietu - Jelgava, 4.vietu - Daugavpils, bet 5.vietu - Ventspils, vēstīts tīmekļvietnē. 

2017.gada septembrī radīts projekts “Ar suni”, kurā galvenais uzsvars likts uz suņiem draudzīgo vietu apkopošanu visā Latvijā. Pateicoties mūsdienīgiem uzņēmējiem un atsaucīgiem suņu saimniekiem, projekta pastāvēšanas laikā tā pārstāvji apkopojuši jau vairāk nekā 1210 suņiem draudzīgas vietas, tai skaitā veikalus, muzejus un apskates objektus, ēdināšanas vietas u.c.

Līdz ar projekta uzsākšanu tā pārstāvji ieviesuši tradīciju - pēc apkopotās informācijas, katru gadu nominēt suņiem draudzīgāko novadu Latvijā. 2017.gadā, kad projekts pastāvēja vien trīs mēnešus, par suņiem draudzīgāko novadu kļuva Daugavpils novads. Arī 2018.gadā suņiem draudzīgākā novada titulu saglabāja Daugavpils novads, kuram cieši sekoja un 2019.gadā draudzīgākā novada titulu mantoja Siguldas novads, saglabājot to līdz pat 2022.gadam (ieskaitot), vēstīs tīmekļvietnē. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.