Menu
 

Ādažu novada Sociālais dienests aicina pieteikties novadniekus ar invaliditāti, kuriem nepieciešams uzlabot piekļūstamību savā dzīvesvietā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - adazunovads.lv Foto - adazunovads.lv

Eiropas Savienības Atveseļošanas un noturības mehānisma plāna pasākuma "Atbalsta pasākumi cilvēkiem ar invaliditāti mājokļa vides pieejamības nodrošināšanā" ietvaros Ādažu novadā šobrīd tiek plānots atbalsts personām ar invaliditāti individuālo mājokļu vides piekļūstamības nodrošināšanai.

Pasākuma ietvaros plānots uzlabot personu ar invaliditāti, kuriem ir kustību traucējumi, dzīves kvalitāti sniedzot viņiem iespēju bez citu palīdzības pilnvērtīgi izmantot savu dzīves vietu, iekļūt un izkļūt no tās, iesaistīties sabiedriskajā dzīvē, piemēram, doties uz mācībām, darbu vai citās gaitās. Kā liecina pašvaldības informācijas, pasākumā plānots sniegt atbalstu uzbrauktuvju un pacēlēju ierīkošanai, dzīvojamo un koplietošanas telpu pielāgošanai u.c. pielāgošanas darbiem pēc iedzīvotāja vajadzībām.

Apzinot  novada iedzīvotājus, kuriem nepieciešams atbalsts mājokļu vides pieejamības nodrošināšanai, Ādažu novada Sociālais dienests līdz 5. februārim aicina atsaukties un iesūtīt nelielu aprakstu par vajadzībām vides pielāgošanai neatkarīgas un pilnvērtīgas dzīves nodrošināšanai.

Plānotā atbalsta pasākuma mērķa grupa ir pilngadīgas personas līdz pensionēšanās vecumam ar I un II grupas invaliditāti un personas ar gaitas un pārvietošanās traucējumiem, kā arī  bērni ar invaliditāti no 15 līdz 18 gadu vecumam ar gaitas un pārvietošanas traucējumiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.